avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit

O societate comerciala cu raspundere limitata este inregistrata ca microintreprindere. Administratorului i se pune in vedere ca daca isi angajeaza personal in timp de 60 de zile va fi la regim de impozit unic 3% pe profit. Daca nu angajeaza personal trece automat la impozit 16%. Administratorul nu angajeaza personal si societatea trece automat la impozitarea cu 16%. La care si ramane pana la adanci batraneti, neputand reveni la impozitarea cu 3% indiferent daca a trecut un an, daca si-a angajat personal, daca se schimba obiectul de activitate, sediul sau asociatii firmei. Cel putin asta mi s-a spus mie de catre contabila dupa ce am preluat un SRL. Mie mi se pare putin plauzibil si as dori sa stiu cum sa fac sa schimb plafonul de impozitare la 3% (daca, bineinteles, se poate).
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:53, 9 Martie 2009
Contabila va explicat bine, in conditiile legislative actuale nu se mai poate trece la regimul de impozit pe venit 3%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati microintreprindere dedea dedea O microintreprindere care in momentul de fata are 1 angajat si impozitarea pe venit de 3%, in cat timp daca nu mai are nici un angajat se schimba impozitarea. ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite srl pascaadryan pascaadryan buna ziua, as dori sa deschid o societate dar nimeni nu reuseste sa-mi raspunda clar la urmatoarele intrebari: 1)Ce taxe si impozite trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)