avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxe si impozite srl
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxe si impozite srl

buna ziua,

as dori sa deschid o societate dar nimeni nu reuseste sa-mi raspunda clar la urmatoarele intrebari:
1)Ce taxe si impozite trebuie sa platesc anual?
2)Daca as avea profit de 30000 euro cu cati bani curati raman in buzunar la sfarsit de an?
3)Pot sa-mi desfasor activitatea si in afara tarii?
Cel mai recent răspuns: MBG , utilizator 20:38, 2 Ianuarie 2013
1). Pentru SRL inregistrat ca platitor de impozit pe profit veti plati impozitul pe profit la trimestru daca e cazul, ca platitor de tva veti avea de depus decontul de tva la trimestru si de platit daca e cazul, daca veti avea salariati veti avea de platit contributiile pe salarii(sanatate 5.2% (angajator) - 5.5% (angajat) - 0.85% (angajator) – contributia aferenta concediilor si indemnizatiilor, pensii 20,8% (angajator)- 10.5% (angajat), somaj 0,5% (angajator)- 0,5 (angajat), impozit pe salariu 16%) lunar. Cam acestea ar fi in mare. Deci dupa cum vedeti nu se poate discuta de impozit anual ci la perioade mai mici.
2). Pentru SRL impozitul pe profit e 16%.
3). In principiu puteti dar depinde si de legislatia tarii in care veti derula activitatea.
La impozite ati mai putea adauga impozitul pe cladire/teren/masina ..bineinteles daca aveti asa ceva:) si , in functie de specificul activitatii, pot aparea si alte taxe/impozite.
Daca nu as avea nici un angajat atunci eu as plati la trimestru:16+5.2+0.85+20.8+0.5=43% ii dau la stat sau se aplica un alt regim?Si auzisem o chestie de micro-firme care au un impozit de 3% si daca nu au profit mai mare de 65000 euro nici nu platesc tva este adevarat?
Pentru o microintreprindere e obligatoriu ca in termen de 60 de zile de la infiintare sa va angajati minim o persoana. Altfel nu mai puteti sa beneficiati de acea facilitate de plata a impozitului pe venit de 3% si va trece automat la platitor pe impozitul pe profit de 16%.
Daca veti infiinta un SRL fara salariati veti avea de platit impozitul pe profit daca e cazul si tva.
Eu ca persoana care infiinteaza SRL-ul(fara asociati) sunt considerat ca si angajat sau pot sa ma angajez sa pot beneficia de aceasta facilitate?

Alte discuții în legătură

Salariat sau srl Leonard Pescaru Leonard Pescaru sotia mea este medic si i s-a propus un contract de catre un spital privat. are de ales intre salariat normal si a infiinta un srl. daca ceea ce deriva la ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale angajatorului simions simions Buna ziua! As vrea sa stiu ce sume trebuie sa plateasca angajatorul spre stat pentru un angajat care salariul minim pe economie 670 lei net ? Si ce anume ... (vezi toată discuția)
Cas 20.8% platit de angajator influenteaza valoarea pensie? Lucian_N Lucian_N Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta dilemei urmatoare: CAS 20.8% platit de angajator (pentru o persoana angajata cu carte de munca) are influenta ... (vezi toată discuția)