avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie fixa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie fixa

contractul pt serviciile oferite de romtelecom ,au incetat de drept la data de 04.05.2013.
incepind cu data de 05.05.2013 serviciile au fost suspedate de catre furnizor pt neplata facturii .intre timp primesc incontinuare facturi pt niste servicii la care nu am acces,in conditiile in care perioada contractuala a incetat la data de 04.05.2013.
Cum sa procedez pt a incheia acest jaf ?
In conditiile in care contractul inceteaza de drept trebuie sa le trimit notificare?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters301351 , utilizator 09:16, 10 Octombrie 2013
a-ti verificat contractul? - exista cumv a vreo clauza care spune ca daca nici una din parti nu notificva incetarea furnizorul va continua executarea contractului. ia vedeti de obicei asa se intampla. daca nu ati facut notificare el va da in continuare facturi chiar daca a suspendat serviciile.
De obicei contractul contine o clauza cu prelungirea tacita si ca sunteti obligat sa ii notificati cu 30 de zile inainte de incetare. (clauza ce ar putea fi interpretata ca abuziva)
Ca sa fiti acoperit, macar acum sa le trimiteti o notificare prin care ii anuntati ca nu ati solicitat prelungirea si dvs considerati incetat contractul de drept de la data de ... (cand inceta) si nu recunoasteti nici o creanta nascuta si comunicata dupa aceasta data, solicitand sa va comunice daca mai exista vreo creanta pana la acea data, in vederea lichidarii situatiei contractuale.
Cel mai probabil nu se vor conforma si vor continua solicitarile, macar pentru sumele calculate de ei pana la primirea notificarii.
faptul ca vi se factureaza serviciile care au fost de fapt suspendate deci nu ati avut acces la ele mi se pare un abuz grosolan.Ma mir ca cei de la OPC nu s- au sesizat pana acum.Ce ar fi daca si enel si eon ar factura pausal consum de energie si gaze pe perioada in care nu ati avut acces la ele fiind taiate?!?!?! Asa ceva .........numai la noi se poate.........unde esti tu tepes,doamne??/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract romtelecom. egkertsou egkertsou Acum 2 ani am semnat cu Romtelecom un contract (cu valabilitate 2 ani)pt. telefonie si internet. Intre timp ,respectiv din luna Aprilie , m-am mutat si nu le ... (vezi toată discuția)
Legalitate preaviz contract servicii- titular decedat tatal meu ... MAYA2 MAYA2 Legalitate preaviz contract servicii- titular decedat. Tatal meu a detinut un contract de telefonie fixa Telekom, preluat ulterior, in 2021, de Orange. ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractelor COSTELTURCU COSTELTURCU un contract romtelecom poate înceta odată cu expirarea ??? am cerut încetarea, si se facturează în continuare .desi nu mai folosesc servicii... cu ... (vezi toată discuția)