avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenda administrativa achitata, dovada achitarii ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenda administrativa achitata, dovada achitarii nedepusa la Parchet

Buna ziua

Un coleg de-al meu de la serviciu se confrunta cu urmatoarea situatie penibila.
A primit o amenda administrativa, care a achitat-o integral prin mandat postal la ANAF Ludoj, jud. Timis, insa a omis sa depuna la Parchetul de pe langa Judecatoria Sect. 5 dovada achitarii ei, fapt pentru care Parchetul a sesizat organul fiscal din com. Cornetul, Jud. Ilfov, unde isi are in prezent domiciliul. Precizez, ca acesta a achitat amenda si cheltuielile de judecata la ANAF Ludoj inaite de a-si face mutatia in jud. Ilfov. Pe baza documentelor jutificative Parchetul l-a scos de sus urmarirea lor si s-a trezit ca are de platit aceeasi amenda si cheltuieli de judecata tot in baza aceluiasi dosar pentru care el si-a stins debitul de data asta si la ANAF Cornetul, Jud. Ilfov, iar functionarii de acolo i-au spus ca debitul nu poate fi stins, decat daca o achita, fiindca pe facturile postale nu este specificat nr. de dosar ci doar conturile in care a platit la bugetul de stat amenda si cheltuiala de judecata. El vrea sa fie scos din evidenta fiscala de la ANAF Cornetu, Jud. ilfov . Ce trebuie sa faca in acest sens pentru ca el sa nu mai figureze in evidenta lor, cu toate ca nu vor sa-i accepte facturile doveditoare pe care sunt aplicate stampila Parchetului cu nr.lor de inregistrare?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 17:17, 14 Iunie 2013
din pacate, daca nu poate sa ii lamureasca cu binisorul trebuie sa faca contestatie la executare
Eu va sfatuiesc ca in baza facturilor postale, unde este specificat contul bugetar, sa faca cere la posta, prin care roaga sa i se dea numarul de borderou si ordinul de plata, cu care banii au fost transferati la Trezoreria Ludoj, unde au fost descarcati la bugetul de stat. Se transfera multi bani catre trezorerie si pt asta se intocmeste acel borderou, plus ordinul de plata centralizator. Dupa ce obtine aceasta informatie, merge la Trezoreria Ludoj si cu alta adresa cere sa i se spuna cand au intrat banii la bugetul local, pt asta va primii o adeverinta care il va ajuta la impozite si taxe din Ilfov sa ii fie scazuta amenda. Atentie, asigurati-va ca este trecut procesul verbal de amenda, dosarul, exact ce va reclama cei din Ilfov. Acum pt dvs, va pot spune ca acest demers putea fi facut si de impozite si taxe din Ilfov, mai ales ca detineti data cand ati platit.

Daca sunt nelamuriri reveniti si vedem ce se mai poate face. Este putina alergatura, dar se merita. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta civila SorinIulian SorinIulian Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de legalizarea unei sentinte. Am facut o plangere impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua Avem un debitor persoana juridica, cu sediul social in Buftea. Am sunat la Trezoreria Buftea, sa-mi furnizeze contul in care pot vira taxa ... (vezi toată discuția)
29/01/2016 Alexe Jan Alexe Jan Buna ziua ! Numele meu este Alex si am o singura si importanta intrebare . In data de 29/01/2016 am fost prins conducand un autovehicol cu placutele provizori ... (vezi toată discuția)