avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 29/01/2016
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

29/01/2016

Buna ziua ! Numele meu este Alex si am o singura si importanta intrebare . In data de 29/01/2016 am fost prins conducand un autovehicol cu placutele provizori de inmatriculare expirate, si cu permisul suspendat pe 30 de zile , dovada aceea de 15 zile find si ea expirata. Am fost chemat o singura data la audieri la aprx 3 luni dupa incident ..de atunciii ii tot caut pe domnii de la Ipj Ilfov , Tribunalui Ilfov , Cornetul , si Jud. Buftea sa imi dea cel mai mic detaliiu dar in zadar. Cei de la ipj spun ca mi au trimis doasarul cei de la Jud si Tribunal spun ca la ei nu este nimic si tot asa. Au trecut aprx 3 ani si ..se poate ca pedeapsa mea sa se prescrie sau pedeapsa sa fie egala cu timpul pe care la m asteptat si il astept si incontinuare. Mi se pare ceea mai mare nedreptate ceea ce se intampla pt ca pedeapsa care puteam sa o iau este maximum 2 ani cu suspendare plus amenda penala. Eu astept de 3 ani si ceva si nu am nici un raspuns. Multumesc anticipat si astept raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impotriva tergiversarii care este intr-adevar exagerata puteti face o plangere potrivit disp art. 488 ind 1 Cod pr. penala [ link extern ]
Insa situatia nu e atat de roz cum o prezentati d-voastra. In primul rand sunt doua infractiuni, nu una (conducere cu permisul suspendat si conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare expirat) iar pentru cea de-a doua fapta se dipune anularea permisului de conducere (art. 114 din OUG 195/2002).
Nu ati identificat politistul la care se afla dosarul dvs?
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Lam indentificat dar in zadar. Am fost la dansul in nenumarate randuri.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu ati identificat politistul la care se afla dosarul dvs?

Am depus aceasta plangere ..tot in zadar , aproximativ dupa 2 saptamani am primit raspuns de la parchet ca in curand voi fii informat despre dosarul meu ..au trecut 5 luni si nimic de atunci.

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Impotriva tergiversarii care este intr-adevar exagerata puteti face o plangere potrivit disp art. 488 ind 1 Cod pr. penala [ link extern ]
Insa situatia nu e atat de roz cum o prezentati d-voastra. In primul rand sunt doua infractiuni, nu una (conducere cu permisul suspendat si conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare expirat) iar pentru cea de-a doua fapta se dipune anularea permisului de conducere (art. 114 din OUG 195/2002).

Contestatia de la art.488^1 c.p.p. se depune la judecatorul de drepturi si libertati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare permis cu certificat de grefa Razb1 Razb1 Buna ziua, am permisul suspendat pt conducere fara categorie corespunzatoare. In data de 27.09.17 s-a confirmat renuntarea la urmarirea penala de catre Jud ... (vezi toată discuția)
Art. 334 aln. 4 sleepless sleepless salutare, acum o luna am achizitionat un auto inmatriculat in bulgaria cu contract de vanzare si cu toate actele in regula. Am rugat fostul proprietar sa imi ... (vezi toată discuția)
Rutiera nutzy_36 nutzy_36 a fost prins sotul meu de un echipaj de politie in chitila conducand cu o dovada expirata de catava zile6 (permisul fiind ridicat pentru o luna de zile pentru ... (vezi toată discuția)