salutare, acum o luna am achizitionat un auto inmatriculat in bulgaria cu contract de vanzare si cu toate actele in regula. Am rugat fostul proprietar sa imi faca decomodat pt ca doream sa ies cu auto din tara in ziua urmatoare, urmand ca la intoarcere sa trec masina pe numele meu si sa demarez procedurile necesare pentru a inmatricula masina in romania.
In vama sculeni am fost oprit si mi s-a adus la cunstinta ca am ITP-ul fals unde mi s-a intocmit doasar penal pentru uz de fals.Am permisul suspendat fara drept de conducere iar autovehecolului i s-a dat dovada de circulatie 15 zile in vederea efectuarii ITP-ului.
Acum am aflat ca am fost incadrat la art 334 aln 4 si doresc sa aflu daca un autovehicol inmatriculat in strainatate cu itp-ul expirat se incadreaza la acest articol.. Imi vine greu sa cred ca un cetatean neamt de exemplu vine in romania cu masina, ii expira itp-ul aici si face puscarie de la 6 luni la doi ani pt asta.
Mentionez ca pe ambele dovezi nu scrie motivul retienrii talonui si a permisului de conducere scrie doar lucrare penala. Va multumesc mult, astept poate resueste sa ma lamureasca si pe mine cineva.