avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum contest amenda primita pentru lipsa ITP auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum contest amenda primita pentru lipsa ITP auto

Buna ziua! Ajutatima va rog sa rezolv si eu urmatoarea problema: Sunt conducator auto si am avut o problema in ceea ce priveste ITP-ul autoturismului personal pe care il conduceam in drum spre Italia, am fost oprit la vama de catre un agent al politiei de frontiera care a constatat ca ITP-ul era expirat.Mentionez ca nu aveam la cunostinta faptul ca ITP-ul era expirat deoarece detin mai multe autovehicole si am omis sa controlez acest aspect,crezand ca este inca valabil. Agentul mi-a retinut talonul si mi-a aplicat o amenda in valoare de 675 lei. Doresc sa stiu daca agentul a procedat corect si conform legii in vigoare,deasemeni as dori sa stiu daca pot contesta in vreun fel modul in care a procedat agentul politiei de frontiera. Va multumesc anticipat pt raspunsuri si va doresc o zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 17:10, 27 Aprilie 2013
Faptul ca ati neglijat verificarea actelor nu va absolva de vina de a circula cu o masina care are ITP expirat.
Agentul a procedat conform legii si nu vad care ar fi motivatia dvs de contestare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in germania, tuv-ul mi-a expirat din 1 ianuarie 2024, vreau ... Trois18 Trois18 Sunt in Germania, TUV-ul mi-a expirat din 1 ianuarie 2024, vreau sa vin cu masina in Romania pentru a o inmatricula aici, aveti imi poate restrictiona vamesul ... (vezi toată discuția)
Itp expirat lory98 lory98 AM AVUT ITP EXPIRAT DE NUMAI 1 ZI,FIIND IN CURSA SI CU AJUTORUL RESTRICTIILOR DE CIRCULATIE EUROPENE(PT CAMOIANE) AM DEPASIT DATA VERIFICARII(SAMBATA ERA ... (vezi toată discuția)
Art. 334 aln. 4 sleepless sleepless salutare, acum o luna am achizitionat un auto inmatriculat in bulgaria cu contract de vanzare si cu toate actele in regula. Am rugat fostul proprietar sa imi ... (vezi toată discuția)