avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie de handicap pentru pentru hipoacuzie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie de handicap pentru pentru hipoacuzie?

sunt pensionar grad 2 de invaliditate.pensia am obtinut-o in urma bolii suferite(tbc).de asemenea dupa un lung tratament pt tbc am ramas surd.am si hipoacuzie bipolara severa.pensie am primit pt tbc(350lei).as putea obtine ceva bani si pt hipoacuzie?isi daca da,cum?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters293677 , utilizator 10:19, 20 Iunie 2013
Se poate cumula pensia de invaliditate,cu indemnizatia de handicap.

Adresati-va Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de care apartineti.

am fost la dansii.raspunsul a fost destul de sec.ar fi trebuit in opinia dansilor(probabil exista si ceva lege)sa fi surzit pana la 26 ani.am ramas destul de "mut".
multumesc mult.voi merge din nou la dansii.
In Criteriilor medico-psihosociale de încadrarea în grad de handicap, la Capitolul II, titlul ,,EVALUAREA GRADULUI DE HANDICAP ÎN AFECTAREA FUNCŢIILOR AUZULUI” este insotit de un asterisc.

Mai jos, gasim si explicatiile: ,,În afecţiunile cronice auditive de cauză diversă: inflamatorie, infecţioasă, toxică, vasculară, heredodegenerativă, traumatică, tumorală - congenitale sau dobândite precoce (copilărie/adolescenţă) însoţite de hipoacuzie (tip transmisie, neurosenzorială, mixtă), protezabile sau neprotezabile sau cu surditate (cofoza), cu sau fără tulburări de comunicare (surdomutitate-surdocecitate).”

Deci hipoacuzia este handicap doar daca afectiunea este din nastere sau dobandita precoce.
Inteleg ca cei care au emis aceste criterii considera ca nu ai niciun handicap daca ai dobandit hipoacuzia mai tarziu, chiar daca este severa.
Puteti sa mergeti din nou la comisie, dar am vrut sa va atrag atentia ca sa fiti in cunostinta de cauza.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
ContSters233678, utilizator

Alte discuții în legătură

Am dreptul la grad de handicap? sanciopancio sanciopancio cu hipoacuzie mixta severa us si hipoacuzie neurosenzoriala ud,glaucom cu unghi deschis,retinopatie diabetica neproliferativa ,diabet zaharat insulino ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)
Grad de invaliditate & grad de handicap Pilu Pilu Buna seara, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatorul aspect: exista undeva prevazut vre-o echivalara intre \"grad de invaliditate\" ... (vezi toată discuția)