sunt pensionar grad 2 de invaliditate.pensia am obtinut-o in urma bolii suferite(tbc).de asemenea dupa un lung tratament pt tbc am ramas surd.am si hipoacuzie bipolara severa.pensie am primit pt tbc(350lei).as putea obtine ceva bani si pt hipoacuzie?isi daca da,cum?multumesc.
multumesc mult pt raspund.desi ma nemultumeste ce spuneti ,trebuie totusi sa iau act de cele scrise de dumneavostra.mi se pare aiurea sa nu fie considerat un handicap.nici nu stiu cum ii mai bine.sa te nasti surd si sa ti se para normal sa fi asa,sau sa devi surd si sa-ti fie greu sa te obisnuiesti cu surzenia.personal va spun ca ma chinuieste enorm surzenia.ma face sa par un idiot.ajung chiar sa ma simt asa.mai ales cand nu inteleg ce mi se spune.legea asta ar fi trebuit scrisa de unu in cauza nu de temiri ce doctor sau politician.oricum multumesc pt informare.
Sincer, nu as fi vrut sa ma aflu in situatia de a va da un astfel de raspuns, dar am considerat ca e mai bine sa cunoasteti ce prevede legea, inainte de a merge din nou la comisie.
Pe de alta parte, voiam si sa atrag atentia asupra acestor criterii nedrepte. Nu inteleg cum este posibil sa nu se acorde indemnizatie de handicap atunci cand hipoacuzia este severa si greu protezabila, doar pentru ca este dobandita mai tarziu.
Chiar daca sunt activitati pe care un hipoacuzic le-ar putea desfasura, este evident ca o astfel de afectiune limiteaza posibilitatile de angajare. Si daca este necesara o proteza performanta care costa mult iar Casa Nationala de Asigurari de Sanatate deconteaza cu mult mai putin, cum poate plati persoana hipoacuzica pretul?
Nu aveti de ce sa va simtiti asa cum ati spus, cei care vi se adreseaza ar trebui sa aiba rabdarea sa se faca intelesi.
in mod normal ar trebui sa aiba rabdare,.dar stiti cum sunt oamenii.oameni si oameni.nu te deranjeaza cei multi care sunt plini de empatie.ti amintesti pe cei care te fugaresc si nu au rabdare cu tine.din pacate sunt si din astia destui si ce-i mai rau ii ca lucreaza si domeniu public.ma rog.nu-i o tragedie sa surzesti.ii doar neplacut.multumesc pt cuvintele dumneavostra.claudiu takacs.