avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare autoturism din 2009
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare autoturism din 2009

Buna ziua,

Am cumparat in anul 2009 un autoturism Dacia Logan (nou). In prezent as vrea sa il vand si as vrea sa stiu daca persoana care va achizitiona masina trebuie sa plateasca timbrul de mediu. Din ce am inteles de la cunoscuti aceasta taxa ar trebui platita doar in cazul autoturismelor fabricate pana in 2007.

Va multumesc pentru amabilitate.
in 2009, masinile euro 4 sub 2000 cmc au beneficiat de o scutire de taxa.
daca nu ati platit nici o taxa atunci, si ati intrat la acea scutire, atunci cumparatorul va trebui sa plateasca timbrul de mediu.
Ca sa fiu sincer nu imi mai amintesc daca am platit sau nu vreo taxa la momentul respectiv. Imi amintesc ca tot asa, existau o multime de discutii privind taxa de prima inmatriculare si de poluare, sau oricum ceva de genul. In orice caz masina e inmatriculata pe Romania, taxe, impozite platite la zi etc. Nu stiu daca am beneficiat sau nu de acea scutire in vigoare la momentul respectiv, sincer va spun. Cum as putea sa aflu?
puneti un prieten/ruda sa se duca cu cartea de identitate si talonul masinii la anaf, sa ceara acea adeverinta. ea va va ajuta si in fata unui eventual cumparator, daca arata ca taxa e platita si nerecuperata.
e posibil, mai nou, ca la unele sedii anaf sa va ceara contract de v/c, e valabil si unul de mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc timbru de mediu ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: In luma noiembrie 2009, un prieten de-al meu a cumparat din Germania un autoturism marca ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa la un autoturism cumparat de nou in 2009? victorte victorte Buna ziua, Problema sta in felul urmator: in 2009 am cumparat un autoturism nou, din tara (reprezentanta), Euro IV, care atunci era scutit de taxa. Daca ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)