adriana nicolae a scris:
astept un raspuns vis-a-vis de urmatoarea situatie:in momentul de fata balerinii sunt incadrati in grupa 1 de munca asta ar insemna reducere la varsta de pensionare si sporuri in prezent se tine cont doar de reducerea varstei de pensionare sporurile nu le-a vazut nimeni se dau sporuri doar acelora care au lucrat in industria grea(metalurgie,minerit..)pentru noi cei care am transpirat pe podeaua operei nu exista nici un spor?in legea pensiilor nu am gasit nici un raspuns sau poate mi-a scapat acel articol aveti va rog amabilitatea si lamuriti-ma multumesc
Prevederile cuprinse in Decretul-Lege nr. 114/1990, prevederi referitoare la incadrarea activitatii dvs. in grupa I de munca, au fost preluate in Legea nr. 19/2000 la art. 20, alin. 1, lit. d), articol care face trimitere la anexa 2 a Legii nr. 19/2000.
Incepand cu 01.04.2001, notiunea de "activitate desfasurata in
grupa I de munca" a fost inlocuita cu cea de "activitate desfasurata in
conditii speciale".
Veti primi si dvs. sporurile pentru perioadele lucrate in grupa I de munca, anterior datei de 01.04.2001, conform O.U.G. nr. 100/2008 astfel cum a fost modificata prin O.U.G. nr. 209/2008.
Puteti lectura cele doua acte normative pe portalul de legislatie al www.just.ro sau pe www.legestart.ro.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea