Am explicat in discutia de mai jos ce sunt stagiile de cotizare (realizat, complet, asimilat).
www.avocatnet.ro/content/for...
Chiar daca in discutia de mai sus este vorba despre conditii speciale de munca, aceleasi prevederi vi se aplica si dvs. Repet ceea ce am spus si acolo: nu este posibil sa primeasca punctaj suplimentar o persoana ale carei drepturi de pensie s-au determinat in functie de un alt stagiu complet de cotizare decat cel aferent datei nasterii sau datei deschiderii drepturilor de pensie. Daca dvs. cunoasteti o asemenea situatie, sesizati casa de pensii sau CNPP.
Pentru o doamna nascuta in 1962, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani (intrucat ati iesit la pensie conform Legii nr. 19/2000).
Voi scrie
toate prevederile din Legea nr. 19/2000, prevederi introduse si modificate prin OUG nr. 100/2008, Legea nr. 218/2008 si OUG nr. 209/2008:
Art. 78^2 - (1) Asiguraţii care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa II de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, beneficiază de majorarea punctajelor anuale, după cum urmează:
a) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă;
b) cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică numai în situaţiile în care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual se utilizează stagiile complete de cotizare prevăzute în anexa nr. 3, în funcţie de data naşterii, respectiv stagiile complete de cotizare, în funcţie de data deschiderii dreptului la pensie, conform prevederilor art. 167^1.
Art. 165^1 - (1) Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I şi/sau grupa II de muncă, beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade, după cum urmează:
a) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă;
b) cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situaţia în care, la recalcularea pensiilor în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, aprobată cu completări prin Legea nr. 78/2005, cu completările ulterioare, pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensie prevăzută de acte normative cu caracter special.
Din prevederile legale rezulta foarte clar ca nu aveti dreptul sa beneficiati de punctaj suplimentar.