avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Santaj comis inainte de primirea a 3 ani de suspendare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Santaj comis inainte de primirea a 3 ani de suspendare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu situatia fratelui meu. Ca sa incep cu inceputul:
In 31 mai 2013 fratele meu a fost arestat pt 29 de zile pt santaj. In 10 iunie 2013 mama mea a primit acasa o adresa prin care i se comunica cum ca fratele meu a primit 3 ani de pedeapsa cu suspendare pe durata termenului de incercare de 8 ani; cu interzicerea drepturilor Art. 64 alin 1 lit a teza a II-a si lit b din CP. Intrebarile mele sunt:
1. Exista probabilitatea ca pentru aceasta ultima fapta (santaj) sa primeasca tot o suspendare dat fiind faptul ca a fost comisa inainte de pronuntarea acestei sentinte?
2. Daca da, si daca aceasta este mai mica sau egala cu cea anterioara (3 ani), acestea se pot contopi in cea mai mare? Care este procedura in cazul altei condamnari pt santaj? se adauga la cealalta perioada? Cat din pedeapsa: 2/3, in intregime?...
3. De preferat in cazul lui ar fi sa primeasca o executare caci, cei 8 ani de incercare (timp in care am inteles ca trebuie sa mearga lunar la judecatorie sa semneze, nu poate parasi tara etc ) sunt prea multi pt el; tinand cont de acest aspect care ar fi sansele de a primi executarea efectiva a pedepsei si cati ani ar putea primi cu executare din care cam cati credeti ca trebuie sa faca efectiv;
4.Mentionez ca pt.cei 3 ani de suspendare a primit sentinta definitiva in data de 10 iunie 2013 si au fost acordati pentru:
a) conducere fara permis
b) din nou, conducere fara permis
c) uz de fals (permis fals facut prin Irlanda, parca)
d) ultraj asupra organului de politie
(dupa mine, niste gainarii)
5. Alte situatii ...
Cu stima,
(prefer sa raman anonima pe site)
Cel mai recent răspuns: una_una , utilizator 09:18, 18 Iunie 2013
Art. 85

Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior

Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.

Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.

În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Art. 86ind5

Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere

Dispoziţiile art. 85 alin. 1 şi 2 se aplică în mod corespunzător şi în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În cazurile prevăzute în art. 85 alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 3 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 86ind1. În cazul când se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Raspunsul la intrebarile dvs. l-ar putea da doar un avocat, care cunoaste efectiv dosarul de urmarire oenala pentru infractiunea de santaj.
s-ar putea ca fratele dvs sa aiba noroc, dar trebuie atent pregatit dosarul.
intrucat s-a descoperit inaintea expirarii termenului de incercare ca cel condamnat a mai savarsise o fapta se va anula suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, care se va contopi cu pedeapsa pentru infractiunea savarsita anterior.
Daca si pentru prima infractiune va primi o pedeapsa de maxim 3 ani tot cu suspendare conditionata si nu se va mai aplica spor se poate ca sa ramana la o pedeapsa de 3 ani cu susendare sub supraveghere.
Toata stima, domnilor avocati, iubesc puterea Cuvantului.
Respectele mele, domnule avocat "avluci"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazurile de concurs de infractiuni pici80 pici80 in cazurile de concurs de infractiune in fiecare data sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)