avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina

Buna ziua. Ieri am provocat un accident de masina, fara victime. Conducatorul uneia dintre masinile implicate a dorit ca politia sa vina sa faca constatarile. Tin sa precizez ca am luat ambele masini avariate pe platforma si le-am dus la un service care are contract cu firma de asigurari cu care am incheiat o polita, am luat o amenda, am pierdut 3 puncte, dar cu toate acestea domnul si sotia acestuia pun o presiune constanta asupra mea: "cu masina aia isi castigau painea, ei ce fac? sa ma implic mai mult". Adica sa le dau o masina, pana se rezolva problema la service. Problema este ca eu nu am de unde sa le dau o masina avand in vedere ca si a mea este avariata serios. Pot sa ma oblige in vreun fel? Si a doua problema. Ieri dupa accident niciunul dintre noi nu a fost vatamat fizic. Au semnat si declaratiile la politie cum ca nu exista victime umane....exista posibilitatea sa vina cu un certificat medico-legal de acum incolo in urma caruia sa ma dea in judecata. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:52, 15 Iunie 2013
Am uitat sa precizez ca masina pe care am lovit-o nu avea asigurare RCA valabila
Pretentiile pe care le au cei din masina pe care ati lovit-o din culpa dvs, asa cum spuneti, vor fi acoperite prin asigurarea RCA a masinii pe care ati condus-o.
Presiunile pe care le fac sunt firesti pana la un anumit punct, in sensul ca, datorita faptei culpabile proprii, ati provocat astfel de daune, insa asigurarea RCA a fost creata exact pentru situatii de acest gen. Adica, ei vor prelua obligatiile rezultate din acest accident, potrivit legii si nu potrivit pretentiilor( care pot fi de multe ori exagerate, ) ale celuilalt posesor de vehicul implicat in accident.
Puteti merge impreuna la avizarea daunei( la asiguratorul dvs. RCA), veti completa tot ce trebuie, veti declara ce s-a intamplat, etc.dar veti astepta ca asiguratorul dvs. sa isi faca treaba si sa despagubeasca masina celui avariat. In cazul in care acesta este nemultumit, are calea instantei de judecata, unde eventula, dvs. veti avea calitatea de intervenient; acolo unde veti arata cine trebuie sa achite daunele, asa cum rezulta din dispozitiile legale. Amenintarile si pretentiile formulate direct impotriva dvs. ar fi bine sa nu aiba nici un rezultat, indiferent cat de importanta era acea masina pentru cel accidentat. In masura in care el va dovedi ca nu se putea respira fara acea masina, va fi si despagubit si pe acest considerent.
asigurarea RCA acopera si eventuale prejudicii cauzate de neutilizarea unui vehicul o anumita perioada.
de exemplu o companie de transport poate solicita despagubiri pentru nerealizarea unor venituri care puteau fi obtinute din exploatarea unui vehicul care a fost distrus in urma unui accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime Alexandru Deac Alexandru Deac sunt conducatorul auto unui microbuz care a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime in urma unei coliziuni cu un alt microbuz de la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca larahd larahd Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)