avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe locuinta

Buna ziua ! Bunicii mei sunt decedati , la fel si parintii. Casa si pamantul extravilan al bunicilor il mosteneste fratele tatalui meu. Nu s-a dezbatut nici-o succesiune iar ei sustin ca au platit de 8 ani impozitul pe casa si pamant si pentru ca au platit impozitul devin proprietari ai casei . Cine poate sa-mi raspunda: "Dupa cati ani de platit impozit devii prorietar al locuintei?". Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ApostolDorina , utilizator 21:22, 22 Iunie 2013
nu este adevarat.
aveti drept de mostenire dupa tatal dvs..
trebuie deschisa succesiunea dupa bunici si dupa tatal dvs..
topicul trebuia deschis pe prima sectiune a forumului la "drept civil-mosteniri, drept de proprietate si altele". acolo veti primi un raspuns mai precis de la profesionisti. poate muta topicul unul din moderatori in locul care trebuie.:)
In cazul dvs, nu se pune problema "dupa cati ani de platit impozitul devin proprietari?" Acest lucru este valabil in cazul imobilelor, locuite de terte persoane fara sa se cunoasca proprietarul, acestia pot introduce actiune in instanta pt uzucapiune, folosinta indelungata, peste 30 ani. In cazul dvs, se cunoaste fostul proprietar, dar asa cum deja sa spus, trebuie dezbatuta succesiunea dupa decedati. In cazul rudelor care au achitat impozitul, vor fi despagubiti de ceilalati mostenitori.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Cand devii coproprietar raului raului buna ziua daca eu stau de 21 de ani in casa care au locuit parintii cu mine ei au decedat si casa proprietara este mama ca nu am dezbatut succesiunea si eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Moraru Marius Daniel Moraru Marius Daniel Bunicii mei au murit si a ramas actele de la pamant pe numele lor sunt trei frati mostenitori dar de 21 de ani tata al meu plateste pamantul as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)