avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Bunicii mei au murit si a ramas actele de la pamant pe numele lor sunt trei frati mostenitori dar de 21 de ani tata al meu plateste pamantul as vrea sa stiu daca se deschide succesiune sau este direct mostenitor
Cum adică plătește pământul, în ce bază ?
Daca sunt trei frati si traiesc toti atunci toti trei sunt mostenitori egali. Daca unchii tai au decedat si au copii / sotii atunci ei ii vor mostenii pe unchii tai. Faptul ca tatal tau a platit taxele nu-l face unic mostenitor , in schimb el poate cere celorlalti mostenitori platile aferente ( impozite ) recalculate la valoarea actuala. Dar acest lucru se poate cere pe cale legala in cazul in care ceilalti nu vor de buna voie.
Trebuie dezbatuta mostenirea.
Daca pe ceilalti nu ii intereseaza poate lua el tot.
Posibil sa plateasca impozit la fisc. Impozitul pe pamant.

Dar ceilalti nu trebuie sa declare la masa succesorala ca sunt de acord cu renuntarea?

Unul din frati renunta dar celalalt nu prea vrea si nu stiu cum sa procedam

Nu sunt sigur dar am auzit ca exista o lege care zice ca 7 sau 10 ani daca dovedesti ca ai platit impozit si nimeni nu a deschis succesiune esti direct mostenitor

[Nu mai postati mesaje unul dupa altul pentru fiecare amanunt pe care vi-l amintiti. Timp de 30 de minute puteti completa o postare folosind butonul Editeaza.]
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2017
Admin, administrator
Daca nu renunta il chemati la masa succesorala impreuna cu cel care renunta . Cel care nu renunta i se poate cere recalcularea taxelor de impozit pe acesti 20 ani pe partea lui. ( 1/3 din cat a platit tatal dvs )
Vedeti ca la succesiune aveti nevoie de doi martori care sa ateste ca ii cunostea pe defuncti si ca tatal si unchii dvs sunt mostenitorii . Posibil sa fie si alte intrebari legate de alti posibili mostenitori . ( in cazul in care bunicii dvs ar mai avea alti copii )

Va referiti la uzucapiune?
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2017
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesorale ContSters144818 ContSters144818 Daca parintii nu au succesiunea facuta, si au platit de peste 35 de ani taxe si impozite, in caz de deces al parintilor noi urmasii ce drept avem? (vezi toată discuția)
Bună! bunicul meu a decedat în 1998. de atunci taxele și impozitele ... zanazane zanazane Bună! Bunicul meu a decedat în 1998. De atunci taxele și impozitele pe casa și teren le plătește tatăl meu De fapt toate aceste ,,dari\" le plătește ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)