avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune unilaterala de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune unilaterala de vanzare

In cazul promisiunii unilaterale de vanzare a unui imobil, este obligatorie sau optionala notarea in cartea funciara a promisiunii?
Cel mai recent răspuns: ana_17nov , utilizator 19:17, 15 Iunie 2013
Daca este un pact de optiune , dreptul de optiune se noteaza in cartea funciara.
Din cate stiu, legiuitorul diferentiaza promisiunea unilaterala de a contracta si pactul de optiune.
In cazul pactului de optiune inteleg ca exista obligativitatea notarii in cartea funciara, insa nu eram sigura in privinta promisiunii unilaterale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala vanzare-cumparare imobil danadom38 danadom38 Buna Seara, Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a unui imobil incheiata in fata notarului se inregisreaza la OCPI ,la Cartea Funciara? Cine face ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)
Oferta art. 1188 ncc ContSters371700 ContSters371700 Stie cineva, oferta de a contracta da nastere unei inalienabilitati subintelese ca in cazul pactului de optiune?#-o (vezi toată discuția)