avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Executare silita si amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Executare silita si amenintare

As dori un sfat! am imprumutat de la o persoana o suma de bani prin notariat. Acum cateva luni a expirat data scadenta si eu nu am reusit sa-i returnez banii. Persoana a apelat la un executor judecatoresc, acesta mi-a trimis un proces-verbal si inceperea executarii silite doar ca in acelasi timp persoana de la care am imprumutat bani a inceput sa ma ameninte cu moartea , ca-mi rapeste copilul, ma urmareste la bloc, ma terorizeaza cu telefoanele. Are dreptul sa procedeze asa daca s-a adresat unui executor judecatoresc? ii pot face plangere la politie pentru amenintare si hartuire?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:53, 15 Iunie 2013
Daca detineti probe temeinice care sa sustina faptele despre care faceti vorbire,promovati plangere la parchetul responsabil domiciliului dvs
Multumesc pentru raspuns. La amenintare ce fel de probe sa ai? Cand te ameninta la telefon cum pot demonstra? sau trebuie intai sa se intample o nenorocire si pe urma sa fiu crezuta. Am mesaj pe telefon si martor sotul.
Daca exista mesajul acesta poate fi apreciat drept dovada
Elementul material al infractiunii invocate de dvs - consta intr-o actiune de amenintare a unei persoane de insuflare a temerii ca victima va fi supusa unui pericol sau ca sotul ori ruda apropiata vor suferii un rau. Aceasta acţiune poate fi savarsita direct, prin orice milloace de comunicare: cuvinte, gesturi, fapte sau indirect, adica printr-o terta persoana.
Pentru ca organul de cercetare penala sa retina si sa aprecieze infractiunea ,dovada/proba trebuie sa aiba o relevanta penala, sa aiba ca obiect savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indiferent de gravitate.
Daca din atitudinea faptuitorului nu rezulta concret ca va trece la savarsirea faptei , nu va fi incident acest articol.
Practica demonstreaza ca simpla exprimare a unor cuvinte din culpa ,susceptibile de a fi interpretate de o persoana ca alarmante pentru ea - nu sunt apreciate ca elemente constitutive ale infractiunii de amenintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare - procedura plangere monica75 monica75 As dori sa stiu ce masuri se pot lua impotriva cuiva care te ameninta ca iti face rau, acea persoana este cetatean strain. (vezi toată discuția)
Plangere prealabila pt amenintare Silvia Barbulescu Silvia Barbulescu As dori sa depun plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare. Va rog sa mi spuneti daca exista prevazut un termen pentru depunerea anei ... (vezi toată discuția)
Amenintari la telefon mitach mitach Buna seara.Am un prieten care ma tot ameninta la telefon de ceva vreme.Ce pot sa fac?(nu vreau sa-mi schimb nr. de telefon).Va multumesc (vezi toată discuția)