Am mai scris despre necazul meu,acum sunt nai disperata ca niciodata , in timpul programului de vizitare al fostui sot copilul plange si ma intreaba " mami daca nu mananc cand vin acasa ma bati?! " nici nu tidic vocea la cel mic, el este totul ptr mine , am cerut la telefon explicatii si am aflat de la cel mic ca ce care sta cu sotul il ameninta ca va fi batut de mine acasa daca nu va face ce ii cer fostul si ea- i am cerut explicatii fostului si am fost batjocorita, injurata, amenintata si mai mult decat atat mi s a luat dreptul de a mai comunica cu cel mic "il mai auzi duminica" eu nu i am ingradit dreptul de a suna la orice ora si o face desi cel mic refuza sa vb cu tatal nu i am refuzat nimic ba chiar am incercat sa il includ in viata celui mic invitandu l la serbare,in parc (nu vine) cel mic cere sa fie cu amandoi si intreaba"mami tu cand erai mica ai avut mamica si tatic? "Am sunat de 100 de ori i am dat mesaje ca vreau sa stiu ca cel mic a mincat si e bine( am dovezi ca nu il i ingrijeste si ca il manipuleaza cu tot felul de jucarii si il ameninta ca daca nu vine la el i le da la alt copil iar daca cel mic cere sa le aduca la noi acasa iu zice ca nu mai are bani sa ia altele desi i am spus ca il trimit inapoi cu ele (am o situatie buna si nu ii lipseste nimic copilului cu atat mai puti jucariile)
Spuneti mi va rog pot depune plangere penala si sa mentionez si plangerea in care s a dat inceperea urmaririi penale dar pe care am retras o de frica ca nu imi mai vad baiatul, pot cere sa nu il mai ia pe cel mic decat cateva ore ti and cont de dovezile pe care le detin deja( medicale, gradinita, martori) si as vrea sa il duc la consilier psihologic sa obtin dovada felului in care este tratat, manipulat si ingrijit copilul in timpul programului de vizitare .
Pot avand custodie comuna sa cer sa vizitez locatia in care este cel mic sa vad conditiile si cu cine locuieste acesta sau am doar obligatii dar drepturi mai putine?!
Pot cere sa iau legatura in timpul prog. fostului sot telefonic cu cel mic avand in vedere ca nu fac altceva decat sa intreb ce a facut, daca a papat (aici e pb ca mananca nu ai prostii si mancare nu iar c mic imi spune)daca a dormit ... nu exagerez cu telefoanele , vreau doar sa pot comunica cu copilul si sa stiu ca este bine ingrijit .
Pot merge la sot sa vad conditiile de acolo fara sa am parte de scandal si eventual o bataie ptr ca sunt amenintata ca o sa fiu elodia 2 daca merg acolo.
As vrea sa fac un dosar in care sa cer diminuarea programului si eventual vizitele sa se faca la domiciliul mamei - ce tre sa fac si ce acte imi sunt necesare?!
Va rog ajutati ma , sunt distrusa daca nu imi aud copilul si in plus nu pot accepta ca fostul sa ii spuna copilului ca il agresez cand copilul nu stie nici macar de voce ridicata din partea mea dar e amenintat constant de tata :(((
Daca merg la politie pot face ceva avand in vedere custodia comuna ?!
Ce drepturi am cand cel mic este la tata?!
Orice raspuns , sfat e bine venit va rog ajutati ma!
Cu deosebita consideratie,
Anna
Am uitat sa va spun ca de la ora 1 incerc sa discut cu cel mic si nu reusesc .. Fostul a spus ca nu raspunde ca sa sun de nebuna sa poata zice ca il hartuiesc / il sun ptr ca sunt disperata si nu pot accepta sa nu stiu de cel mic si vataia asta de joc constanta ma omoara cu zile ptr ca la 2 saptamani se intampla acelasi scenariu :((( ajutati ma va rog din suflet, unde sa merg, ce sa fac?!?!
Instanta de tutela poate modifica masurile luate cu privire la copil, chiar pe calea unei ordonante presedintiale ( si daca aveti probe chiar fara citare) astfel ca in urma unei anchete psihosociale, audiere martori, daca apreciaza ca dezvoltarea psihica normala a minorului este pusa in pericol poate reveni la masura luata.
Daca considerati ca siguranta copilului d-voastra este in pericol, puteti apela si la Directia pentru Protectia Copilului.
Incercati sa strangeti si dovezi ale amenintarilor fostului sot, ale faptului ca doriti sa fie o parte activa in viata copilului mai mult decat se stipuleaza in programul de vizitare (cel mai probabil, in Instanta va sustine ca faceti opusul, de aceea este bine sa puteti demonstra adevarul), mergeti la DGASPC, asa cum v-a sfatuit mai sus d.na avocat Mirela David. Faptul ca nu puteti lua legatura cu cel mic, nu este ok deloc, o bila neagra pt tata... Cel putin din punctul meu de vedere... Ce varsta are cel mic?
Va urez succes
Va multumesc ptr raspunsuri insa as vrea sa intelegeti ca de 2 ani traiesc un cosmar si ca ma tem de fostul sot (am deja 3 cert. Medico Legale si dormim cu scaunul in usa ca ameninta ca ma arunca de la geam si lumea va crede ca m am sinucis"de proastaca ptr ca il iubeam si nu am putut accepta ca ne a parasit" am martor care l a auzit spunand asta si e mentionat in plangerea penala anterioara ) detin dovezi dar ptr ca traiesc un continuu santaj si abuz imi e teama de el nu fac nimic constructiv.