avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Capacitatea de reprezentare in instanta civila in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Capacitatea de reprezentare in instanta civila in statul acreditar, a ambasadei din statul acreditant

Stimati prieteni,
Am de realizat intr-un proces civil, un cadru procesual, in care trebuie sa invit entitati statale, prezente in Romania, la nivel de ambasada, pentru a discuta interese comune pe diverse sectoare de activitati.

Intrebari:
1.cum trebuie sa identific sau, sa mi se confirme/pentru o legala citare, capacitatea de reprezentare in instanta civila din Romania, - stat acreditar, a ambasadei din statul acreditant?
2.pentru a se putea atrage competenta instantei din Romania, trebuie sa cer, - in prealabil, ca guvernul statului acreditant, sa dea o renuntare expresa imunitatii de jurisdictie civila, pentru cauza din dosarul nr........., de pe rolul instantei ................pana la ramanerea definitiva si irevocabila, a sentintei care se va da?
3.sau sa uzez de privilegiul administrarii justitiei, la nivel de ambasada?

Va multumesc !
Cu bine,
Viktor

Alte discuții în legătură

Angajatii ambasadei manolachealex manolachealex Angajatii abasadei si familiile lor beneficiaza de imunitate de jurisdictie? (vezi toată discuția)
O speta cum n-ati auzit viktorV viktorV Stimate Doamne, Stimati Domni, Sunt, - intre alte activitati - maturator de fonduri financiare, pentru credite internationale, de investitii. Fiind impiedicat ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare acte cetățean filipinez ssdaniel ssdaniel Bună ziua, Am rugămintea sa ma ajutati intr-o problema legata de supralegalizare. Prietena mea din Filipine urmează să călătorească în România ... (vezi toată discuția)