Buna ziua
Am o intrebare legata de concediul de maternitate . In momentul in care sunt in concediu de maternitate , angajata fiind , cine imi plateste (indemnizatia) acest concediu ? statul Roman sau firma la care sunt angajata ? si unde se depun actele pentru concediu de maternitate (ce institutie se ocupa ? ) ? . Va multumesc foarte mult
Indemnizatia de concediu de maternitate se achita in baza certificatului medical de catre angajator. Acesta va recupera sumele respective de la CJAS. Certificatul medical se depune la angajator, care il va depune la CJAS.
Daca va intereseaza CCC (concediu pentru cresterea copilului) atunci la angajator depuneti o cerere de suspendare a CIM si de acordare a CCC. Apoi intocmiti un dosar pe care il depuneti la primarie. Aceasta il va depune la AJIPS (prestatii sociale), care la randul lor va vor calcula si plati indemnizatia.
Sarcina si lauzie
Marybv
Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)