Buna am o serie de intrebari daca se poate va rog mmult sa ma ajutati ci niste informatii.
Am fost arestat in octombrie intr-un dosar pe 39/2003, si dupa 3 luni de arest Judecatoria a respins propunerea de prelungire a duratei arestarii preventive. Mi-a fost inlocuita masura arestului cu cea de a nu parasi localitatea, cu alin. aferente sa nu iau legatura cu martorii si sa nu fol arme. Mi s-a intocmit un program de supraveghere, etc. Pana aici toate bune si frumoase, INSA
Procurorul a prelungit masura de a nu parasi localitatea dupa cele 30 zile date de tribunal, insa cand a prelungit-o a adaugat 2 restrictii, fara nici un temei. Mi-a mai pus sa nu folosesc sisteme informatice si sa nu frecventez localuri publice, ingradindu-mi si mai mult drepturile.
Prin aceste NOI restrictii eu nu ma pot angaja, fiind de profesie expert IT.
De vreo 6 luni am tot facut plangere impotriva ordonantei, insa asistat de un avocat, nu foarte bun ce-i drept.
Acum insa datorita faptului ca de 6 luni nu am mai avut nici un leu venit, nu mai imi permit un avocat, asa ca voi apela la unul din oficiu ( din arest am iesit cu avocat din oficiu ) si am decis sa va intreb pe voi urmatoarea chestie:
O sa formulez o plangere personal, insa in cpp spune ca judecatorul nu poate admite in parte, ci doar sa admita sau sa respinga plangerea. Astfel se creeaza o situatie cam ciudata, in sensul ca daca admite plangerea atunci eu nu voi mai avea nici un fel de masura preventiva ceea ce nu cred ca va admite vreun judecator mai ales in faza de urmarire penala.
Pot formula in subsidiar o cerere tot la judecatorie prin care sa cer inlocuirea masurii cu a nu parasi tara si de a accesa sisteme informatice?
Cu cererea in subsidiar am probleme, nu gasesc nicaieri un model anume si mi-e foarte greu neavand pregatire pentru asa ceva.
Va rog mult dati-mi un exemplu de cerere subsidiara si spuneti-mi daca pot adauga una, mai nasol e ca nu am nici o cale de atac in cazul in care cererea imi este respinsa.
Mentionez ca inca ne aflam in faza de cercetare penala inca nu se arata nici prezentarea de material.
PS: am rugat pe cineva sa-mi redacteze si sa posteze asta pe forum, eu personal nu pot accesa sisteme informatice sau sa ma loghez la internet decat prin intermediul altor persoane.
Cel mai recent răspuns:
Lucc , utilizator
02:26, 18 Iunie 2013