Buna.M-am casatorit de 6 luni,dar am ajuns la concluzia ca nu merge!Am o masina luata in leasing inainte de casatorie cu 2 ani,insa ca sa scap de o datorie am platit restul leasing-ului din banii de nunta.Masina este pe numele meu,el practic nu apare in nici un act!In cazul unui divort are vreun drept asupra masinii??
Multumesc anticipat!
Bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune iar la desfacerea casatoriei toate bunurile comune vor fi impartite intre fostii soti , in baza intelegerii acestora sau in baza hotararii pronuntate de instanta. La data semnarii contractului de leasing nu erati casatorita insa nu erati nici proprietar al masinii (erati doar utilizator ) Avand in vederefaptul ca ati devenit proprietara in timpul casatoriei (presupun ca ati preluat masina nu ati achitat doarleasingul ) bunul achizitionat este bun dobandit in timpul casatoriei deci bun comun.
Bunul mobil (auto) este bun comun.In eventualitatea unui partaj, puteti solicita atribuirea bunului in natura catre dvs., urmand sa il despagubiti pe sot cu o suma de bani reprezentand 1/2 din restul leasing-ului (achitat din banii de nunta astfel cum sustineti).
Divort
lucymingshu
Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)