avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1613 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vreau sa ma cunun religios cu un musulman
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vreau sa ma cunun religios cu un musulman

as dori si eu sa ma cunun religios an biserica ortodoxa dar preutul nu vrea pentru ca sotul meu este musulman.noi ne antelegem foarte bine avem si o fetita care este botezata.multi spun ca musulmani sunt rai sau cine stie cum dar eu multumesc lui dumnezeu nu am probleme;important este rispectul reciproc.va rog sami spuneti si mie cum sa fac ca sa ne putem cununa;;;;;;;;;;;;;;;;va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 15:38, 17 Iunie 2013
va adresati altui preot care sa inteleaga situatia. se pot oficia astfel de casatorii
Situatia este in regulamentul bisericii ortodoxe. Ca sa oficieze o casatorie religioasa,prietenul dvs care este musulman,va trebui sa se converteasca la ortodoxie.
Sau dvs sa treceti la religia musulmana.

@av.antonela
Este o idee buna ce spuneti,si m-am gandit la asa ceva,insa preotul care oficiaza o cununie religioasa ortodoxa,va cere certificatul de botez sau o adeverinta din care sa rezulte ca sunt de religie ortodoxa. Apoi preotul va oficia casatoria,si va trece datele in registrul bisericii.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Tarzan2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul nascut inafara casatoriei poate avea numele tatalui? Pop Cristina Pop Cristina am cautat de vreo ora pe internet, raspunsul a doua intrebari si nu am gasit. m-am logat pe avocatnet..poate imi raspunde cineva. nu stiu daca am nimerit ... (vezi toată discuția)
Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)