Am aflat recent ca tatal meu a decedat cu 3 ani in urma. Nu am tinut legatura cu el, el fiind recasatorit are alti 3 copii in afara de mine si nu i-a convenit lui sa tinem legatura.Ce sanse am daca am aflat asa tarziu sa beneficiez de partea ce mi se cuvine dupa bunurile lui. mentionez ca am solicitat prin intermediul primariei locale informatii despre domiciliul lui actual si mi-a venit raspuns ca este decedat deci asa am aflat de decesul lui. Stiu ca optiunea de succesiune se depune in termen de 6 luni , de la deces , as mai avea sanse daca o depun acum sa cer deschiderea succesiunii? Din cate stiu , casa este inca pe numele lui deci inca nu s-a facut succesiunea .
Interesați-vă în primul rând dacă a fost dezbătută succesiunea . Dacă a fost dezbătută înteresati-vă de data dezbaterii succesiunii și dacă a fost respectată procedura cu d-stră . Cazul este mai complex decât pare la prima vedere . Dacă a fost respectată procedura vedeți dacă ați fost citat corect la adresa d-stră de domiciliu . Sunt multe ipoteze , în sfârșit puteți promova,dacă nu a fost dezbătută succesiunea , o acțiune de partaj succesoral la instanță unde e posibil să vă fie opusă excepție prescrierii dreptului de opțiune succesorală și prin urmare a calității procesuale active .
Multumesc de raspuns , voi depune o cerere la Registrul national de optiuni succesorale dar in continuare cred ca nu ar fi casa pe numele tatalui meu daca se dezbatea succesiunea.Am verificat dupa ce am aflat de deces la primarie. Fratii mei nu imi cunosc adresa doar localitatea unde locuiesc si la dezbaterea succesiunii este nevoie de adresa exacta din cate stiu.
Aveti grija sa nu intarziati cu demersurile, deoarece in termen de o luna se prescrie dreptul dvs de a solicita instantei repunerea in termenul de acceptare a succesiunii dupa tata. Termenul se calculeaza de la data la care ati primit adresa de la primarie prin care ati aflat ca tatal e decedat. Introduceti cererea apoi aveti timp sa analizati bunurile si ceilalti mostenitori
Succesiune
baloghjoe
Buna Ziua
Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)