avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptarea tacita a mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptarea tacita a mostenirii

Ce acte atesta acceptarea tacita a mostenirii? Plata impozitului pe casa este un act de acceptare tacita a mostenirii daca eu nu locuiesc in localitatea unde este mostenirea?
da este un act de acceptare tacita caci v ati manifestat ca un adevarat mostenitor platind datoriile succesiunii.
Dar conteaza ca am facut acest lucru dupa 8 ani(acum am aflat ca a decedat)?
daca acum ati aflat de deces trebuie sa si demonstrati acest lucru ca instanta sa va repuna in termenul de optiune succesorala.
Am cerut prin primaria unde locuiesc,ultima adresa a tatalui meu si a venit raspuns de la primaria din localitatea unde a locuit ca a decedat acum 8 ani, am fost la un notar care a cerut verificare in registrul de succesiuni si nu este facuta succesiune e valabil pentru instanta?
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
pusa2mimi, utilizator
Va rog sa-mi spune ti daca pot actiona in judecata doar pe unul din frati pentru deschiderea succesiunii , nu am adrese ale celorlati si nu au interes pentru deschiderea succesiunii ei folosindu-se de bunuri. Ajutati-ma va rog cu informatii.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
pusa2mimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune pusa2mimi pusa2mimi Am aflat recent ca tatal meu a decedat cu 3 ani in urma. Nu am tinut legatura cu el, el fiind recasatorit are alti 3 copii in afara de mine si nu i-a convenit ... (vezi toată discuția)
Termen deschidere succesiune mira_bella.adelina mira_bella.adelina Buna ziua, As dori, va rog, un rapuns la urmatoarea speta. Eu mai am un frate cu care nu am mai tinut legatura de cel putin 15 ani de zile. Mama noastra a ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta? azzik azzik Mama mea s-a despartit de tatal meu acum 12 ani cand eu aveam varsta de 10 ani.Nu ne-am mai intalnit pana cand eu am implinit 14 ani si atunci o singura data, ... (vezi toată discuția)