Ce acte atesta acceptarea tacita a mostenirii? Plata impozitului pe casa este un act de acceptare tacita a mostenirii daca eu nu locuiesc in localitatea unde este mostenirea?
In instanta vor fi citati toti mostenitorii pentru dezbaterea succesiunii,daca nu se vor prezenta,instanta poate sa ii declare straini de succesiune prin neacceptare.
Va trebui sa faceti rost de adresele lor sa poata fi citati,altfel va dura ceva procesul...
Mult succes.
Unde as putea sa intreb deoarece nu stiu nici numele de familie la sora (este casatorita) nici data nasterii ,nicidecum domiciliul am un nr. de telefon mobil primit de la o fosta vecina de a tatei dar nu vor sa vorbeasca cu mine, am citit undeva ca instanta poate cere datele personale eu daca cer datele lor personale(nume, adresa) nu mi le da nimeni daca nu accepta ei.
Care ar fi motivele (temeinice, nu de orice natură) care să vă îndreptăţească să cereţi repunerea în termenul de opţiune succesorală, la 8 ani de la decesul - atenţie, nu al oricui, ci al tatălui dumneavoastră?
E cam mult spus "tatal" meu pentru ca mi-a dat viata e adevarat dar nu mi-a platit pensie alimentara nici nu mi-a dat niciodata nimic.Doar m-a trecut pe numele lui benevol cand aveam 10 ani,nu a venit niciodata sa vada ce fac doar eu l-am cautat la maturitate el nu m-a cautat niciodata . Considerati ca aveam vre-o obligatie materiala sau morala? Daca nu s-a facut succesiunea(a verificat un notar la care am apelat) nu am nici o sansa?
Mostenire pierduta?
azzik
Mama mea s-a despartit de tatal meu acum 12 ani cand eu aveam varsta de 10 ani.Nu ne-am mai intalnit pana cand eu am implinit 14 ani si atunci o singura data, ... (vezi toată discuția)