avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina pe numele meu, alt utilizator pe RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina pe numele meu, alt utilizator pe RCA

Buna ziua.

Tinand cont ca asigurarile pentru cei sub 30 ani s-au scumpit enorm, eu cu 22 ani trebuie sa platesc 610 lei (la Carpatica).

Mi-a zis un prieten ca el il are trecut pe asigurare la rubrica utilizator pe tatal sau si plateste @250 lei pe 6 luni.

Am tot citit pe internet diferite articole si din ce am inteles, exista posibilitatea ca asiguratorul sa nu despagubeasca daca este alt utilizator pe RCA, iar masina in momentul accidentului era condusa de proprietar. Este adevarat?

Plus ca am vorbit cu un prieten care este broker de asigurari si mi-a spus ca ar putea "sa greseasca" cateva cifre din CNP ca sa-mi iasa asigurarea mai ieftina. Se poate face asa ceva?



Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 10:53, 30 August 2018
evident se pot multe, daca tu iti asumi riscul sa platesti pagubele din buzunar.
nu zic, la politai, in strada, ai ce sa ii arati, pe el il pacalesti...

chiar daca te treci utilizator, asigurarea se calculeaza dupa proprietar.
singura varianta sa fii in legalitate, e sa vinzi masina cuiva mai in varsta.
Desigur, se poate face! Cat nu se intampla nimic, toata lumea doarme fericita.
Cand se intampla ...incep sa sune telefoanele!

NOta : Nu umblati cu inventii ieftine, caci "ulciorul nu merge de multe ori la apa".
Doamne fereste, atingi vrun BMW-eu si platesti toata viata !
Multumesc pentru raspunsuri, dar as vrea ceva concret si sigur. Am inteles ca daca datele din asigurare sunt gresite (mai putin VIN si nr de inmatriculare), asiguratorul este obligat sa despagubeasca.
Fara sa va suparati. Exista persoane, care aud sau prind "din zbor" o idee care le convine sau cred ca ii avantajeaza, apoi cauta cu tot dinadinsul un raspuns convenabil (chiar daca alte o mie de raspunsuri sunt pe invers).
Agentul respectiv care v-a sfatuit sa scrieti in mod intentionat cnp gresit, are doua calitati :
este iresponsabil si vrea cu orice pret sa isi vanda produsul!
Dvoastra ce credeti in Companiile de asigurari sunt prosti cu totii, agentul respectiv de vanzari este destept ! Mergeti pe mana lui! Bafta!
asigurarea se face pe masina si nu pe proprietar . Pt. orice masina asigurata, implicata in accident , se plateste despagubire indiferent cine o conduce si indiferent daca este trecut in polita de asigurare ca asigurarea este doar pt proprietar sau si pt un alt utilizator. Aceasta precizare este un abuz al asiguratorului pt a creste pretul politei de asigurare. Legea 136 a asigurarilor art 49, 50, 51 este de stul de clara si obligatorie " se platesc despagubiri pt vatamare corporala si deces precum si pentru cheltuielile de judecata facute de partile civila indiferent cine conduce masina pentru care exista o polita de asigurare valabila la data producerii accidentului de circulatie.
Exista discutii in sensul ca in viitor legea sa fie modificata legea asigurarilor si asigurarea sa se faca pe soferul masinii si nu pe masina.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
Gabriel Trifu, Avocat

Alte discuții în legătură

Asigurare rca costuri ridicate pentru tinerii proprietari Lgabriel Lgabriel Buna seara. Am varsta de 25 ani si detin un autoturism al carui proprietar sunt inscris in certificatul de inmatriculare. In prezent pentru a-mi asigura ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati, am probleme cu asiguratorii de la sc.groupama.sa nanucu nanucu BMW l-am cumparat de cateva luni, defect. In termen de 30 de zile l-am luat in evidenta pe numele meu la circa fiscala. Masina a fost reparata saptamana ... (vezi toată discuția)
Un sfat alexutzu1234 alexutzu1234 buna ziua am o intrebare in legatura cu o masina.Tata a decedat si a ramas o masina pe numele lui si problema ii ca imi expira RCA pot sa fac RCA si pe alt ... (vezi toată discuția)