avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Somatie pentru loc de parcare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Somatie pentru loc de parcare

am primit somatie pentru ca nu am mai platit locul de parcare din simplu motiv ca nu mai am nevoie. eu stiam ca din moment ce nu se mai plateste, se poate inchiria altei persoane.
ce se poate intampla daca eu nu vreau sa mai platesc tinand cont ca nici nu mai am drum prin Bucuresti de ceva timp?
Reamintesc ca am un contract de inchiriere DAR nu pe o perioada minima sau maxima.
Cel mai recent răspuns: Srb , utilizator 19:56, 17 Iunie 2013
Trebuia sa depuneti o cerere de reziliere /renuntare.
tin sa mentionez ca in aceasta somatie, in care specifica ca trebuie sa platesc o anumita suma, scrie ca in termen de 15 zile de la primirea prezentei somatii se va proceda la executarea silita conform ordonanta guvernului privind codul de procedura fiscala. Vreau sa mentionez ca aceasta somatie pur si simplu intamplator am vazut-o in cutia postala, nu am primit-o pe baza de semnatura de primire. Deci practic nu e ceva oficial.
Tinand cont ca in contractul de o pagina in care se specifica doar datele chiriasului si locatia/locul de parcare incheiat cu primaria nu se specifica o anumita perioada determinata sau nedeterminata nu se reziliaza automat atunci cand chiriasul nu mai plateste?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
carmen01011958, moderator
Ciudata treaba.. locul de parcare se plateste pe anul in curs in avans, daca nu se plateste pana cel tarziu martie, locul i se atribuie altuia.
Pt ca erati sub contract, poate fi vb de cateva luni. pe ce perioada va pretind chiria ? Poate ar trebui sa cititi contractul sa stiti ce ati semnat.
Contractul constituie titlu executoriu pt plata chiriei, va pot executa silit, nu trebuia sa semnati de primire.

E oficial. Nu se cramponeaza ei daca o semnati sau nu.
Puteti sa faceti contestatie in 15 zile de la primire, daca o primiti oficial cum spuneti dvoastra sau in 15 zile de la efectuarea executarii silite.


P.S. Recitind primul dvoastra mesaj, ma gandesc ca este posibil ca locul respectiv sa fie deja pus pe liber pentru o alta inchiriere, insa ei trebuie sa isi recupereze banii de la dvoastra.
Ar mai fi o intrebare : Pentru ce perioada de neplata este somatia ?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Acum am citit contractul incheiat cu primaria. Pe langa datele personale la punctul 2 scrie asa:In situatia in care nu s-a achitat taxa de parcare de resedinta pt un an fiscal, acordul de utilizare inceteeaza de drept fara a fi necesara o instiintare prealabila a beneficiarului locului de parcare,incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator, iar locul de parcare poate fi repartizat altui solicitant. Iar la punctul 4 litera i) in cazul renuntarii locului de parcare sa faca cunoscut in scris in termen de 5 zile in caz contraracordul se sisteaza de drept.
Eu ce sa inteleg din aces contract?

Nu este stipulat in somatie o perioada de neplata ci doar o suma de plata. Eu tin sa mentionez ca anul trecut a fost platit, iar incepand cu 1 ianuarie 2013 nu am mai platit pentru ca nu am mai avut nevoie.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
carmen01011958, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita card bancar mishu26 mishu26 Am avut un card de credit de 1200 lei la o banca, din anul 2007, card la care am platit o perioada suma minima de plata , apoi din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Clauze contract inchieriere Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Am cateva intrebari legate de un contract de inchiriere. 1.Prezentul contract va produce efecte, constand in obligatiile partilor, incepand cu deschiderea ... (vezi toată discuția)
Data contract gresita Monica H. Monica H. Buna ziua, Speta este cam asa: In luna aprilie 2013 s-a incheiat un contract de inchiriere valabil incepand cu luna mai 2013 (din eroare in loc de 04 s-a ... (vezi toată discuția)