avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit pentru altcineva
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit pentru altcineva

Buna ziua.

Daca fac un credit pe numele meu de la banca, pot face la notar un act in care sa specific ca acest credit il va plati altcineva, sau este raspunzator de el?Exista asa ceva?Este legal, banca va accepta asa ceva?
Va multumesc.
Nu era mai simplu sa se imprumute el? Banca nu cred ca va accepta. situatia este astfel: dumneavoastra incheiati un contract de credit cu o banca, contract in baza caruia primiti o suma de bani pe care va obligati personal sa o restituiti. Daca doreste banca, se poate cel mult ca impreuna cu dumneavoastra sa fie obligat la plata, in solidar, si EL. Dar nu am intalnit in practica astfel de cazuri. Contractul de credit este intre dumneavoastra si banca, deci dumneavoastra sunteti obligat la plata (si s-a incheiat contractul cu dumneavoastra cati indeplineati cerintele si conditiile pentru a fi imprumutat).
Cu siguranta el nu poate sa se imprumute, ca altfel nu s-ar fi ajuns aici. In contractul de credit incheiat intre dvs si banca exista un paragraf care spune: declar ca sunt beneficiarul real al sumei imprumutate, deci nu se poate ce doriti. Puteti in schimb sa faceti un contract de imprumut cu respectivul, pe suma + dobanda (adica pe suma toatala care va fi de platit prin contractulk de credit) in care sa mentionati faptul ca el este obligat sa plateasca lunar suma de - cat este rata dvs, pe o perioada de - cat este contractul de credit.
Banca nu va accepta asa ceva.

Insa, veti avea o garantie ca respectivul va fi dator la dvs.
Il veti imprumuta pe el din acesti bani.
Problema va fi insa cu dobanda intrucat banca va aplica o dobanda iar dvs. nu aveti dreptul sa cereti dobanda pe care o solicita banca in contract.
Puteti cauta diferite varinate.
Contract de Inprumut la notar, treceti o suma mai mare ce sa cuprinda si dobanzile prevazute de banca, stabiliti plati esalonate cu o zi innainte de data scadenta a ratei la banca.
Mare grija, cunosc cazuri din practica in care cel ce a beneficiat de bani nu a mai achitat absolut nimic.
Creditul de nevoi personale poate fi folosit oricum, inclusiv sa il dati cuiva ca si imprumut.

Trebuie sa faceti imprumutul pe suma reprezentand costul total al creditului ( este mentionata in scadentar ).
atentie! Acest contract poate fi considerat camatarie, pentru ca ii imprumutati mai putin decat scrie in contract, practic ii dati un imprumut cu dobanda. Riscati sa raspundeti penal.
Daca nu ii puneti ipoteca pe un bun imobil, s-ar putea sa nu va foloseasca deloc contractul de imprumut.

Fata de banca raspundeti personal.

Alte discuții în legătură

Act notarial la credit Dragos1989 Dragos1989 Buna ziua! Vreau sa fac un credit la banca, dar din cauza salariului mic din acte nu pot obtine acest imprumut. De aceea unchiul meu este dispus sa ma ajute, ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de camatar? ca40783 ca40783 Acum doi ani am avut nevoie de o anumita suma de bani pentru rezolvarea unor probleme personale legata de sanatate. O cunostinta mi-a recomandat un anumit domn ... (vezi toată discuția)
Camatarie getuta getuta Cum pot dovedi ca doi creditori sunt camatari ? Politia poate face verificari prin intermediul birourilor notariale din judet ptr. a afla daca acesti camatari ... (vezi toată discuția)