buna seara.am si eu o mare problema.o banca la care sunt restanta a trimis firmei la care lucrez o hartie prin care cere poprire pe salariu.firma imi opreste acum 1/3 din venitul net,si imi baga diferenta pe card.acum,a doua banca la care sunt restanta mi-a blocat conturile,fara a-mi trimite hartie la firma.cand s-a bagat lichidarea vineri,firma mi-a oprit treimea corespunzatoare primei popriri,si mi-a pus pe card diferenta de bani.m-am dus sa o ridic,iar banca nu a vrut sa-mi deblocheze banii pentru ca a zis ca o a doua banca mi-a blocat contul.bun,inteleg,dar legal,oricate banci as avea cu popriri,nu au voie sa-mi opreasca mai mult decat 1/2 din ssalariu .de ce banca nu vrea sa-mi deblocheze diferenta de bani? ce pot face in situatia asta? m-a lasat efectiv fara bani de paine.
Nu ai voie sa blocheze intregul salariu. Faceti cerere scrisa , dovediti ca 1/3 e oprit de angajator, cereti-le sa opreasca diferenta intre 1/2 si 1/3 din venitul salarial net si sa va elibereze diferenta. sunt obligati sa faca asta.
Cine incalca legea?
roy1958
buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)