avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cabinet medical cumparat pe CMI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cabinet medical cumparat pe CMI

Buna ziua,
Un medic stomatalog a cumparat de la Primarie cabinetul medical pe CMI. Primaria nu a dorit sa-l vanda decat CMI-ului, intrucat contracul de inchiriere anterior era cu CMI-ul.
Intrebarile sunt urmatoarele:
a) Daca CMI-ul detine acest bun (cabinetul) iar medicul decedeaza, ce se intampla cu bunul avand in vedere ca CMI-ul de radiaza? Se mosteneste prin succesiune?
b) CMI-ul poate trece la impozit de 3% din venit in loc de 16% din profit (incasari-cheltuieli)?
c) CMI-ul se poate transforma in SRL, astfel incat sa nu mai fie necesar sa luam toate avizele pentru functionarea cabinetului medical?
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 08:50, 18 Iunie 2013
Toate activele CMI-ului se dobandesc prin succesiune.Daca CMI-ul se radiaza nu mai poate intra in discutie plata impozitului sau transformarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical individual (cmi) vs srl? vasilemb vasilemb Buna ziua, Va scriu deoarece nu stiu care este statutul unui cabinet medical individual. Daca sa presupunem ca se cumpara un imobil pe numele unui C.M.I. si ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual si srl in acelasi spatiu medical, specialitati diferite. mdDentist mdDentist Se da urmatoarea situatie, Un spatiu medical al primariei, inchiriat pe sistem tura/contratura pe 2 CMI-uri cu aceeasi specialitate medicala. Cf. ... (vezi toată discuția)
Lmpozite cmi dragos79 dragos79 Sunt medic si am contract de munca plus PFA. In cazul in care imi deschid un CMI va rog sa ma lamuriti daca am inteles bine: 1. inchid PFA-ul, deschid CMI ... (vezi toată discuția)