avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilier nu-si primeste salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilier nu-si primeste salariul

Am un vecin care a lucrat din 20/05/2013 si pina pe 16/06/2013 dimineata,ca paznic de noapte la un magazin care din 16/06 lucreaza cu 2 ture(deci nu mai are nevoie de paznic).De Duminica dimineata incearca sa -l gaseasca pe patron pentru salariu,dar nu reuseste.De ieri Luni 17/06/ nici nu-i mai raspunde la telefon.Omul e si bolnav saracul,are Emfizem Pulmonar,avea nevoie de acei bani ca de aer.Ce poate face legal?Ii stie numele,locuinta,dar nu stie numele firmei.Cine ii poate face dreptate?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 07:01, 18 Iunie 2013
Poate e bine sa mearga la I.T.M.sa faca o reclamatie,iar cei de la ITM vor face cercetari si vor sanctiona pe patron.
Problema cea mare este ca din cele spuse de dvs,zilierul acesta nu cunoaste numele firmei,deci nu are un contract de munca ca zilier,geru de dovedit ca a lucrat ca zilier. Se va considera ca a lucrat la negru,si va primi si el amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj paznici anuca_m anuca_m cum se calculeaza prezenta la paznici? orele lucrate in tura 1 sunt considerate ore normale de lucru orele lucrate in tura 2 sunt ????????????? orele ... (vezi toată discuția)
Ce-i de facut? cenan eniko cenan eniko Buna ziua.,nu stiu ce trebuie facut in situatia noastra.Dupa luni de stat acasa fara sevici ne-am gasit de munca eu si sotul meu la o ferma de pui ,intelegerea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta ore lucrate noaptea tomadorel tomadorel BUNA ZIUA,am conditiile pentru pensie limita de varsta si i-mi pregatesc dosarul . Sunt lacatus la o societate com privata. Printre altele am cerut de la ... (vezi toată discuția)