avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare CIM

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie :
Profesoara reintoarsa din concediu de ingrijire a copilului, iar prof. care a suplinit-o vrea sa beneficieze de somaj.
Decizia de incetare a contr. individ. de munca a prof. care a suplinit se incheie cu art 55 lit. b sau cu art 56 alin 1 lit i?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ole , utilizator 10:53, 18 Iunie 2013
Se va incheia c.i.m. in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun.

Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că acordul exprimat de salariat este un ,otiv imputabil salariatului.
CIM inceteaza cu art.56, alin.1, lit.i si beneficiaza de somaj.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj kinder_doina kinder_doina daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Daca cim a incetat cu art. 55 lit. a) sau b) codul muncii am dreptul la somaj? 24mirela 24mirela daca sa incheiat contractul de munca cu litera 55 a sau b, am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj liliana.suciu liliana.suciu indemnizatie somaj poate obtine o persoana care a demisionat din functia detinuta ? (vezi toată discuția)