avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la contract cu primaria
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la contract cu primaria

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste urmatoarea speta.
Am incheiat cu o primarie un contact de servicii (arhitectura, proiectare) pe o anumita suma de bani, in contract fiind stipulata suma XXXX ron (inclusiv TVA), primariile nefind platitoare de tva.
Incepand cu 1 iulie as vrea sa depun cerere la fisc pt iesire ca platitor TVA.
Intrebarea este, daca spre exemplu in luna august voi face urmatoarea factura catre primarie, cum stipulez TVA, daca in momentul respectiv eu nu voi mai fi platitor ?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: anabeldiman , utilizator 15:40, 20 Iunie 2013
Nu sunt jurist,dar din cate stiu,daca in contract nu aveti o prevedere-in cazul in care prestatorul isi pierde calitatea de platitor tva pe parcursul derularii contractului-cred ca suma pe care o veti factura va fi cea fara tva,respectiv suma din contract minus tva 24%.Practic nu veti incasa tva-ul si nici nu il veti avea de plata.
Multumesc mult pentru ajutor. Asa m-am gandit si eu, dar nu eram foarte sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de plata in cazul amenintarii cu deschiderea dosar de insolventa EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Am un client care nu mi-a platit doua facturi scadente de acum 3 luni, in urma amenintarii cu deschiderea dosarului de insolventa ne-am intalnit ... (vezi toată discuția)
Incasare factura proforma cristiank cristiank Buna ziua! Am incasat un avans conform contract in urma unei facturi proforme, vrem sa stim cand trebuie sa emitem factura fiscala, tinand cont ca avansul ... (vezi toată discuția)
Tva 5% la apartamentele noi slave silviu slave silviu buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: sunt pe cale sa achizitionez un apartament nou in valoare de 98136 euro fara tva, ... (vezi toată discuția)