avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire auto - urgent
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire auto - urgent

Buna ziua,

In data de 5 martie, mergeam cu masina regulamentar pe o strada, si la un moment dat din partea stanga a trecut o masina care nu a oprit la indicatorul STOP, eu nemaiputand evita accidentul si am intrat direct in acea masina ( mentionez ca nu au fost victime) si, am fost la politie, am luat copia dupa asigurarea persoanei vinovate si am fost cu masina la un service autorizat. A fost si cel de la banca ( BCR ) de unde este asigurarea si el mi-a zis ca sunt 2 variante:

- imi da 79 mil si masina asa in stadiul care este ( fara reparatie )
-imi da 106 mil daca o repar eu, nu conteaza unde :|

Mentionez caci cheltuielile de reparatie la acel service costa peste 200 mil ( avand in vedere ca lucreaza cu piese originale etc )
Masina este un opel astra din 2000, cu 205 000 km. ( masina am cumparat-o anul trecut cu 5300 euro )

Ce trebuie sa fac sa nu imi iau aceasta mare teapa, ca asa o numesc. Nu mi se pare corect ca eu sa raman asa fara masina ( doar cu epava ) si sa primesc atat de putini bani.

Am pus si o poza [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:07, 16 Martie 2009
Trebuie sa vedeti limita la care era asigurat cel care va accidentat. Dca asigurarea nu acopera paguba, din pacate va trebui sa va reparati masina cu banii de la asigurari care vi-i da plus banii d-voastra. Apooi ii puteti recupera prin instanta de la soferul care va accidentat. Sau daca asigurarile sunt smechere, ca la romani, si de fapt trebuie sa va despagubeasca ei in totalitate, trebuie sa dati asigurarile in judecata.
Din pacate, e cam multa bataie de cap pentru un fapt care nu sunteti vinovat.
Pai la acest lucru ma refer si eu avand in vedere ca nu am absolut nici o vina, platesc asigurare etc. , nu mi se pare corect sa primesc doar 79 d mil pentru o masina care am dat 5300 euro.

" Din pacate, e cam multa bataie de cap pentru un fapt care nu sunteti vinovat. "

Si ce ramane de facut pana la urma ? Sa accept acei 106 mil si sa o repar eu.

Si este posibil ca suma pentru reparatie sa fie mai mare decat cea la dauna totala ?? si aici mi se pare suspect ....
cum ramane si cum e cel mai bine pana la urma ?

spuneti-mi macar daca este posibil ca suma pt reparatii sa fie mai mare decat cea pt dauna totala pt ca am citit pe internet si suma pt dauna totala ar trebui sa fie mai mare....
Am aflat si valoarea reparatiilor ( estimativ )

- COST REPARATII CU TVA : 215 010 000 lei

de la asigurare iau 106 mil..... ce sa fac ? nu pot nici sa iau masina pe 79 de milioane ... astept urgent niste pareri

Alte discuții în legătură

Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)
Proleme daune asigurare rca nebundlegat nebundlegat Buna ziua. Ma adresez dvs pt ca am o mare problema. In data de 18.03.2009 circuland regulamentar am fost izbit frontal de o dacie 1310 din 90`, in urma ... (vezi toată discuția)