avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ Bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ Bunuri comune

am fost casatorita 17 ani,rezultat un copil,17 ani,sunt in divort,am mostenit un loc de casa de 500mp care am construit impreuna cu sotul meu,de doi ani suntem despartiti in fapt,eu am ramas in casa,ce drepturi si cit are el dreptu la partaj,,are dreptu si la pamintul care este mostenire de la parinti' sau numai de la casa,,si intre timp eu am mai investit bani in casa de cind ne am despartit si am pastrat chitantele.....cit are dreptul el ,,,,,,multumesc frumos

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului de postare, multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 18:58, 18 Iunie 2013

Are dreptul numai la o cota de 1/2 din casa ( respectiv valoarea acestei cote daca aveti bani sa-l despagubiti). Banii investiti de d-voastra in lucrari de imbunatatiri, dupa separarea in fapt) nu intra la partaj. Parcela de 5000 mp este bun propriu al d-voastra, dobandit prin succesiune. Daca la partaj nu solicitati atribuirea constructiei, aveti dreptul sa fiti despagubita cu valoarea cotei de 1/2 din constructie, valoarea terenului si aveti si un drept de creanta constand in sumele de bani investite dupa despartirea in fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate + partaj (casã) nina49 nina49 Bună la toti Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre . Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să ... (vezi toată discuția)
drepturi mostenire casa vioricad vioricad tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Pericol de a ramane pe strada AdrianaElenaPal AdrianaElenaPal Buna ziua! Situatia e urmatoarea: inainte de a ne casatori, sotul meu a cerut permisiunea parintilor sai de a renova o camera care era, la acel moment o ... (vezi toată discuția)