avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Firma insolventa, lipsa bani din casa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Firma insolventa, lipsa bani din casa

Buna ziua tuturor, sunt la un pas de a cere insolventa unui srl al carui administrator si asociat sunt , nu a mai avut activitate firma si ultimele acte au fost depuse la sfarsitul lui 2011 , acum cand am fost sa imi ridic contabilitatea de la contabila care o tinea vad pe bilantul de verificare din 2011 ca imi apar in casa 10.000 de lei ...bani care doar scriptic sunt acolo faptic nu ./... Intrebarea mea este acum ce ma fac cand rpedau lichidatorului actele si nu am acei bani din casa? Pot sa cotrobai dupa chitante si facturi si sa mi le contabilizez pe 2012 daca nu a fost depus nici un act la finante in 2012 ? sau ..efectic care ar fi cea mai buna solutie avand in vedere ca nu am acesti bani ca sa-i pun in casa :(. De asemenea in cazul in care nu pot acoperi cu facturi de cheltuieli aceasta suma la ce risc ma expun ?..avand in vedere ca suma este cea de mai sus . va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:09, 19 Iunie 2013
Va referiti probabil la a cere dizolvarea voluntara ,nu insolventa. In afara de contul casa ,ce alte solduri mai aveti in ultima balanta de verificare ? Trebuie sa aveti si solduri creditoare.
nu ma pricep la contabilitate din pacate dar la total general la capitolul sold final debit am 18900 ron si la acelasi capitol dar la credit tot aceasi suma , in casa in lei apare00 la soldul final ...ce sa inteleg dina sta?
Intelegeti ca soldul la casa este zero. La ultimele doua coloane din balanta,ce sume aveti trecute si la ce conturi,atat pe debit cat si pe credit ? Acele sume vor fi avute in vedere de lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate cu datorii ana28b ana28b Va rog mult sa ma ajutati cu catvea sfaturi daca se poate. Am o societate cu activitatea suspendata. Societatea are un credit un banca, o restanta de 200 de ... (vezi toată discuția)
Eroare contabila karmem karmem buna ziua, am o problema contabila, complicata. in decursul anului 2006, inainte de ma angaja a fost o contabila care nu avea la punct nici un sold la ... (vezi toată discuția)
Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)