avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit registru inventar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

registru inventar

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu bugetele si soldurile la banca?
Cel mai recent răspuns: casanova , utilizator 15:27, 5 Mai 2010
In registrul inventar se trec bunurile achizitionate, necesare desfasurarii activitatii (telefon, imprimanta, etc.), nu consumabilele (ca, de pilda, rechizite).
Poate nu am fost inteleasa. Este vorba de registru inventar ce se completeaza anual in urma inventarierii patrimoniului.
Si intrebarea mea era se trec elementele de activ si pasiv toate cele existente in balanta? Ca de exemplu sumeaflate in sold la 31.12 pentru : capital social, rezerve, credite bancare pe termen lung, credite pe termen scurt, banca in lei , salarii datorate si datorii asimilate?
De multi ani completez acest registru inventar aferent situatiei la fiecare sfarsit de an. Nu mi-a trebuit niciodata. La controalele ce le-am avut am fost intrebat de cele 3 registre obligatorii : registrul jurnal, registrul inventar si cartea mare. Parca eram la facultate , asa le-am prezentat mandru ca le-am intocmit corect. Dar nu s-a uitat nimeni in ele, in continut.
Eu inregistrez in Registrul inventar soldurile finale pentru fiecare cont asa cum rezulta din balanta de verificare intocmita la 31 decembrie a fiecarui an. Totalul corespunde cu soldul final debitor plus sold final creditor din balanta.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
Adriantot, moderator
Ce se spune despre inventariere "inventarierea elementelor de activ si pasiv.
Se da decizie de inventariere prin care se numesc comisiile si se inventariaza absolut tot de la capital social pana la clasa 5 , In registrul inventar se trec valoriile (soldurile) inventariate pe conturi nu pe bunuri pentru ca acestea se gasesc in listele de inventar. Practic, dupa registrul inventar se poate intocmi bilantul anului curent sau iti poti deschide balanta cu soldurile initiale pentru anul urmator.
se trec soldurile la toate conturile inventariate

Alte discuții în legătură

Registru inventar catalin74cc catalin74cc 1.LA REGISTRU INVENTAR ,SE NOTEAZA IN EL BUNURILE FIXE ALE FIRMEI,DAR CUM SE COMPLECTEAZA? a)-SE TRECE ... (vezi toată discuția)
Pentru conventia civila se depune declaratia 205? ndan57 ndan57 am si eu o intrebare, ptr. conventie civila se depune decl. 205!!?? si pana la ce data?, pe site-ul min. de finante inca nu a aparut ptr. 2009, si o alta ... (vezi toată discuția)
Inventar magazin mixt mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Ce pasi trebuie urmati dupa ce s-a facut inventarul in magazin? Cum se inregistreaza, se completeaza registru-inventar? Multumesc. (vezi toată discuția)