avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inventar magazin mixt
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inventar magazin mixt

Ce pasi trebuie urmati dupa ce s-a facut inventarul in magazin? Cum se inregistreaza, se completeaza registru-inventar? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:11, 4 Ianuarie 2012
Aveti listele de inventar la contul 371 marfa. Va mai trebuie liste de inventar pe la conturile cu obiecte de inventar, mij;oace fixe, etc. Apoi in final completati registrul de inventar luind in ordine din balanta la 31 decembrie 2011, toate conturile care formeaza activul si pasivul.
1 . registrul inventar nu se mai vizeaza de mult la finante.
2 . in baza listelor de inventariere din octombrie , se intocmesc liste de inventariere la 31.12.2009 ,actualizate cu intrarile si iesirile din octombrie pana in decembrie si numai daca in decizie ordonatorul de credite specifica ca inventarul din octombrie se poate constitui ca si inventar de sfarsit de an .
3 . se numeroteaza paginile si nu se rup iar greselile se corecteaza prin taierea cu o linie, scris deasupra corect , data si semnatura.
4. totalurile din liste pe elemente de patrimoniu , sa fie egale cu soldurile din balanta
5 . mie mi-l scoate programul , il indosariez impreuna cu listele de inventariere si scriu pe dosar REGISTRUL- INVENTAR
6. cum se completeaza :
Nr.crt I Cont I Elemente inventariate I Valoare contabila I Valoare de inventar I Diferente din revaluare(daca e cazul)

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
p.s. asta daca nu gasesti ceva mai clar , in alta parte ;)
Care este diferenta dintre valoarea contabila si valoarea de inventar? MULTUMESC.
E de fapt diferenta intre scriptic(sold la contul 371 marfa si faptic. Daca apar diferente in plus sau in minus, in procesul verbal care se incheie la finalizarea inventarului, se propun si masurile pentru reglare. Daca sunt lipsuri ele trebuie recuperate si cazute din gestiune.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea registrului inventar carmenana carmenana cum se completeaza degistrul inventar daca inventarierea a fost facuta in luna octombrie? cand trebuie vizat la DGFP? (vezi toată discuția)
Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)
Completare regisreu de inventar pfa - 2016 Dragos90ro Dragos90ro Buna Ziua Sunt PFA neplatitor de TVA -> domeniu de ativitate comert ( cod caen 4791 si 4799 ) - produsele comericalizate provin din afara UE ( China ) ... (vezi toată discuția)