avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea custodiei de la tata la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea custodiei de la tata la mama


buna seara.baiatul care acum are 15 ani este incredintat spre crestere si educare tatalui de6ani.are hotarare definitiva si irevocabila.acum,tatal este in imposibilitatea de a sta cu baiatul fiind plecat in germania sa munceasca.nu are conditii acolo sa-l tina pe baiat.intrebarea este:ii poate ceda custodia mamei?precizez ca si ea este plecata in grecia de 10 ani,dar are o situatie stabila.ce se poate face in acest caz?va multumesc
Cel mai recent răspuns: raduanacris , utilizator 19:12, 22 Iunie 2013
Foarte simplu, cereti prin instanta autoritate parinteasca comuna, iar domiciliul copilului si-l alege singur, fiindca acesta va fi audiat in instanta.
Totusi, situatia e ciudata, bietul adolescent, la varsta critica, sa se trezeasca fara dragostea parinteasca...
Bunici are acest copil sau o matusa, un unchi care doreste sa se ocupe de el?
In cazuri extreme, domiciliul minorului se poate stabili la rude, problema va fi cu libera circulatie a minorului-procuri peste procuri pentru ping-pong intre grecia si Germania, cu baiatul pe post de minge :((
este o situatie critica.a stat la bunicii paterni2ani,dar varsta adolescentei este critica.tocmai de aceea ii trebuie alaturi o persoana mai respomsabila.nici tatal nu vroia sa se ajunga aici,dar situatia din romania este cum este.decat sa ajunca pe cai gresite....
Daca mama vrea, nu e nici o problema, calea e instanta.
Totusi, trebuie sa va ganditi ca acest copil este in plina perioada de formare; cunoaste limba greaca? Ce va face cu scoala? Ce relatie are cu mama lui? Dupa 10 ani de despartire, mai exista acel atasamenta mama-fiu?
Sunt prea multe intrebari...
Si copilul ce vrea ?
copilul a ajuns in situatia in care incearca sa -i manupuleze pe toti.

Alte discuții în legătură

Situatie de impas- schimbare domiciliu minor mponta73 mponta73 Buna ziua In urma divortului,a unei sentinte definitive si irevocabile fiica mi a fost incredintata mie urmand ca tatal ei sa plateasca pensia alimentara si ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face când cineva din afara familiei influențează negativ copilul? ContSters443340 ContSters443340 Buna ziua! Ce se poate face? Unui copil de 11 ani, o persoana il tot influenteaza negativ, la minciuna in familie, spionarea in familie a parintilor ca sa ... (vezi toată discuția)
Sarcina la 15 ani mariamagdalena178 mariamagdalena178 Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil. Ce putem ... (vezi toată discuția)