avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea custodiei de la tata la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea custodiei de la tata la mama


buna seara.baiatul care acum are 15 ani este incredintat spre crestere si educare tatalui de6ani.are hotarare definitiva si irevocabila.acum,tatal este in imposibilitatea de a sta cu baiatul fiind plecat in germania sa munceasca.nu are conditii acolo sa-l tina pe baiat.intrebarea este:ii poate ceda custodia mamei?precizez ca si ea este plecata in grecia de 10 ani,dar are o situatie stabila.ce se poate face in acest caz?va multumesc
Cel mai recent răspuns: raduanacris , utilizator 19:12, 22 Iunie 2013
Imi pare rau, sfaturile si banii, bunicii si vecinii nu substituie lipsa parintilor. Aceasta este o trauma pentru copil; in ciuda sfaturilor bune, imi pare rau, era absolut normal sa inceapa sa minta si sa nu mai invete.
Fuga de raspundere, asta a invatat el si o aplica.

Stiu ca suna urat sa trebuiasca sa renunti la intreaga ta viata pentru ca ai un copil, dar asta e realitatea! Renunti la o viata mai buna, la un job bun, la o alta relatie, la iesirile in oras, la deplasarile in teritoriu... te reconfigurezi, uneori cu suferinte.
Daca nu, tu ca adult iti asumi un esec si el ca prunc face ce poate. Si sufera. In felul lui, mintind, inseland, injurand...

Vorbiti cu un avocat, cu mama, caci in Romania un astfel de dosar poate dura peste 1 an si daca sunteti toti trei de acord.
Pana la urma stiti putin macar ce spune ca vrea copilul ala? Sau e absolut neimportant? Caci are implicatii legale si asta...
si eu sunt o mama care si-a crescut copilul singura.si in ultimul an mi-am petrecut timpul langa acest copil.a facut progrese din toate punctele de vedere.nimeni nu poate stii cu adevarat situatia.ce sanse are copilul?sa se intoarca la bunicii care nu mai stiau sa gestioneze situatia?da,situatia ecomomica te face sa adopti anumite hotarari.eu nu concep zicala<o farfurie de mancare nu saraceste pe nimeni.multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie de impas- schimbare domiciliu minor mponta73 mponta73 Buna ziua In urma divortului,a unei sentinte definitive si irevocabile fiica mi a fost incredintata mie urmand ca tatal ei sa plateasca pensia alimentara si ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face când cineva din afara familiei influențează negativ copilul? ContSters443340 ContSters443340 Buna ziua! Ce se poate face? Unui copil de 11 ani, o persoana il tot influenteaza negativ, la minciuna in familie, spionarea in familie a parintilor ca sa ... (vezi toată discuția)
Sarcina la 15 ani mariamagdalena178 mariamagdalena178 Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil. Ce putem ... (vezi toată discuția)