avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda OPC neinregistrata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda OPC neinregistrata

Buna ziua!
va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in privinta unui proces verbal de amenda intocmit de OPC cu termen de plata a amenzii in 15 zile de la data procesului verbal si indicarea contului in care se plateste amenda.
Acest proces verbal nu a fost inregistrat la Administratia Financiara si nu apare in fisa de platitor desi a fost emis in martie 2013. Amenda s-a platit cu ordin de plata in termen de 15 zile de la data procesului verbal.
La administratia financiara amenda apare ca suma platita in plus si procesul verbal nu a fost inregistrat la Administratia financiara, dar plata amenzii apare in fisa platitor ca suma achitata in plus.
Finantele trimit un extras in care apare suma de recuperat exact amenda achitata in Procesul verbal.
Intrebarea este daca aceasta amenda nu a fost inregistrata la bugetul de stat (Administratia Finantelor publice) suma a fost platita corect in contul indicat , ce se intampla? care este termenul in care organul respectiv trebuia sa depuna procesul verbal de constatare a contraventiei la Administratie , se recupereaza aceasta suma ? sau mai bine spus care e termenul de prescriptie pentru neinregistrare proces verbal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kontesa , utilizator 21:30, 21 Iunie 2013
In termen de 45 de zile de la comunicarea PV catre dvs, OPC trebuia sa transmita PV :
in temen de 30 zile de la expirarea celor 15 zile in care puteati formula plangere/ contesta. Conform og 2/ 2001 art 39 alin 2.
[ link extern ] /
Dvs puteti sa va duceti la administratia finantelor publice si sa solicitati inregistrarea amenzii in baza PV (veti anexa o copie a PV) iar la OPC sa transmiteti o copie a ordinului de plata.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru neplata amenzii - pvc la oug 195/2002 di eGO di eGO Buna ziua, In data de 06.07.2012 am fost sanctionat pentru neacordarea prioritatii in sensul giratoriu cu suspendarea permisului pentru 30 de zile si amenda ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)
Fisa sintetica adm financiara ContSters40958 ContSters40958 Am luat de la administratia financiara o fisa pe platitor(societate neplatitoare de tva).Acum nu inteleg un lucru:la rubrica total am obligatia de plata ... (vezi toată discuția)