avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare livrare catre Franta de II neplatitoare ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare livrare catre Franta de II neplatitoare de TVA

sunt I.I neplatitor tva la norma de venit- produc mobila.Recent am avut o comanda de la un client(doctor- deci neplatitor tva) pt franta. Nu am experienta livrarilor intracomunitare.Am facturat lucrarea in lei mi-a trimis banii in euro prin banca.Acum, am tot citit in legatura cu aces fel de tranzactii.. si am niste nelamuriri:
1.este in regula livrarea mea tinand cont ca sunt neplatitor tva, si deci nu sunt inregistrat in ROI?
2. cum trec suma in jurnalul de vanzari tinand cont ca mi-a trimis in euro ?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: galer99 , utilizator 11:07, 15 Iulie 2013
Nu sunt expert, dar din propria experienta pot sa va comunic urmatoarele:
Emiteti o factura in care se arata suma in EUR si echivalentul in RONI.
Trebuia sa va fi inregistrat in ROI pina la aceste tranzactii. Inregistrarea in ROI nu presupune si aplicarea la inregisre in scopuri de TVA, deci veti continua sa fiti neplatiro de TVA pina la pragul stabilit conform legislatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Factura avans livrare intracomunitara nicovero nicovero Firma la care lucrez a emis o factura de avans catre o firma din Italia in luna sept. 2009.Mentionez ca a facut si plata la 3 zile, dar livrare efectiva a ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - depasire plafon tva ic-pfa ic-pfa Datele problemei: - sunt PFA pe norma de venit inscris in ROI deci implicit inregistrat in scopuri de TVA pentru servicii intracomunitare - prestez servicii ... (vezi toată discuția)