Buna ziua.
Am fost victima unui furt de pe proprietatea mea.Bunurile furate ( niste elemente ce se folosesc in constructii,si anume, popi metalici)-au fost gasite la un centru de colectare fier vechi din localitate, aceleasi caracteristici, grad de uzura, semne particulare.Proprietarul centrului,sustine ca sunt proprietatea lui,desi nu are acte care sa ateste asta.Eu am facturi in acest sens.
Din informatiile mele vechi, stiam ca aceste centre de colectare de fier vechi sunt obligate sa ceara cartea de identitate a celui ce se prezinta la centru pentru a preda fier,actele de proprietate asupra bunului ce urmeaza a fi predat, tocmai pentru a se descuraja furturile si complicitatea acestor centre.
Va rog sa ma corectati,sa-mi spuneti care este realitatea legala.
Seful de sectie mi-a spus " daca ar fi sa se respecte asta,ar trebui sa fac mii de dosare penale.Nu pot sa-i dau decat o amenda contraventionala"
Deci nu se face nicio invinuire de violare a proprietatii private,nicio invinuire de furt, de complicitate,nimic.
In situatia asta, eu nu aflu cine este hotul, nu stiu prin curtea carui vecin a avut acces pentru a intra in curtea mea (partea din spatele casei),si care i-a fost complice, si pot fi in continuare calcata de hoti.
Care este demersul legal normal,ce pot face eu in acest caz, ce trebuie sa faca realmente politia?
Multumesc pentru atentie si timpul acordat pentru a ma ajuta.
Radiere autoturism
4TAL
As vrea sa stiu ce trebuie sa fac ca sa radiez un autoturism inmatriculat, din circulatie si de la plata impozitului. Vreau sa fac acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)
Curte comuna
cutza
Am si eu o nelamurire.
Stau la o casa cu curte comuna si la \"libera intelegere\" dintre cei trei proprietari, printre care si eu, curtea s a impartit ... (vezi toată discuția)