Am si eu o nelamurire.
Stau la o casa cu curte comuna si la "libera intelegere" dintre cei trei proprietari, printre care si eu, curtea s a impartit oarecum.
Doi dintre proprietari sunt mai vechi si au cam facut ce au vrut ei pana sa vin eu, adik si-au parcat vreo 3 masini in curte si doua in fata casei, certandu-se intre ei ce bucata de curte sa-mi dea, dupa ce unul dintre ei si-a construit in spatele casei o mare vila in locul unui garaj cumparat doar ca bucata de metal nicidecum ca pamant. Acelasi vecin mi-a zis sa-mi parchez masina la 3 case distanta si sa iau bucata de curte din fata casei. Acum vrea sa ma reclame la politie ca i-am aruncat din bucata de curte care mi-a zis ca mi se cuvine, un mare fier ruginit si niste sarme vechi, spunand ca i-am furat bunurile lui. Bunurile lui nu sunt cumva cele care se afla in proprietatea personala, doar nu i-am luat metalele alea grele si ruginite din casa sau din vila lui. Daca erau pe proprietate comuna nu e raspunderea lui sa aiba grija de ele, pana la urma sunt totusi niste mizerii pe o curte comuna pe care le-am aruncat la gunoi. Poate sa ma dea in judecata cum a zis, pt. furt?
Iar in legatura cu parcarea am inteles ca de la 31 dec. 2008 nu se mai cumpara locuri de parcare si se parcheaza care cum apuca, normal ca la case se ajunge cumva la o intelegere dar daca unul din vecini are 4 masini si si le parcheaza 2 in curtea comuna fara nici un drept si doua in fata curtii cum se procedeaza?
fiind vorba de un drept de proprietate indiviz exercitarea lui se face in comun de toti proprietari potrivit intelegerii dintre ei, in situatia dv. daca nu va poermite nici un loc de paracare puteti sdai ii actionati in judecata pentruobligatie de a face si a obtine o hotarire judecatoreasca care sa va asigure acest lucru. Cit priveste pretentiile ca va reclama el trebuie sa dovedeasca ca au fist bunurile lui si ca dv.le-ati insusit, insa nu poate sa persoste prea mult in aceasta sustinere, dv. sa demonstrati ca era vorba de niste deseuri care incurcau accesul abandonate acolo.