avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa. Transfer de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa. Transfer de proprietate

buna ziua
as avea o rugaminte pt un raspuns la problema mea
actele de la casa mea sunt inscrise pe un nume SCRAB P. COSTANTIN MIHAI
mentionez ca constantin il chiama pe socru iar mihai pe sot,eu nu sunt trecuta, dar pot sa demonstrez ca eu am bagat cei mai multi bani in casa , ( casa e construita in timpul casniciei), sunt separata de 4 ani , si as vrea sa fac acte pe numele copilului care are 18 ani, nu sunt divortata, si as vrea sa stiu ce e de facut si daca ei pot face ceva fara mine( sa vanda sau altceva) si cum sa procedez,
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:10, 22 Iunie 2013
Doamna, casa este bun comun si nu poate fi vanduta decat si cu semnatura dumneavoastra.
Acelasi lucru se intampla si daca vreti sa faceti acte de proprietate fiului, trebuie sa semnati amandoi proprietarii ( dumneavoastra si sotul).
Casa poate deveni proprietatea dumneavoastra exclusiva, doar dupa un proces de partaj prin care dumneavoastra vi se atribuie casa, iar sotul va primi de la dumneavoastra contravaloarea in bani a cotei sale de proprietate.
dar mentionez ca numele nu e corect si daca pot vinde(socru ) fara semnatura mea, sotul e grav bolnav si ei vor sa puna mana pe casa, nu stiu cum sa procedez,
va multumesc
Doamna, nu e socrul proprietar. In act numele sotului a fost trecut cu initiala tatalui ( numele tatalui poate fi scris printr-o initiala sau se poate scrie numele intreg).
buna seara!
as vrea sa intreb in caz de moare sotul, cine ramane mostenitor legal, si cat imi revine mie ca sotie ( avem un copil)si daca pot sa intocmesc copilului cate pe casa?
va multumesc anticipat.
Stimată doamnă,

1. Dacă vă moare soţul - adică nu divorţaţi de el - moştenitori sunteţi dvs şi copiii comuni;
2. Dacă divorţaţi, moştenitori vor fi exclusiv copiii.

Prin urmare, dezbaterea succesiunii va fi între dvs şi copii.

Evident, va trebui să aveţi în vedere că, probabil, o parte a imoblului a fost dobândită în timpul căsătoriei şi este proprietatea dvs exclusivă. Astfel, doar proprietatea soţului este împărţibilă, nu şi a dvs.

Deci, dvs, în cazul în care nu divorţaţi, iar soţul decedează, veţi avea o parte din casă ca bun propriu, iar un rest de împărţit cu copiii, ca dezbatere a succesiunii.


Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Socrul meu,s a recasatorit,iar din prima casatorie are 2 copii.cu ... cony55 cony55 Socrul meu,s a recasatorit,iar din prima casatorie are 2 copii.Cu actuala sotie,n a avut copii.Intre timp,ii moare un copil,acesta din urma,avind la rindul lui ... (vezi toată discuția)