avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua , sunt insarcinata in 4 saptamani si peste aproximativ 2 saptamani urmeaza sa sustin examenul de licenta pe care insa trebuia sa il dau anul trecut in iulie 2012 dar nu l-am dat datorita unui examen restant pe care l-am promovat in septembrie 2012. Daca dupa licenta ma inscriu la masterat pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii februarie .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:16, 19 Iunie 2013
in principiu da, daca il faceti la zi . atentie sa nu aveti intreruperi de mai mult de 15 zile....
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. V-am raspuns si pe e-mail.
Nu inteleg ce inseamna sa nu am intreruperi mai mult de 15 zile .Faptul ca eu trebuia sa dau licenta in iulie 2012 si nu am dat-o dar urmeaza sa o dau in iulie 2013 nu se considera intrerupere? Am fost la cursuri universitare de licenta la zi si o sa ma inscriu la masterat tot la zi . Va multumesc!
1. Conditia de intrerupere mai mica de 15 zile nu exista in prevederile legale.

2. - Pe perioada de cand s-a terminat normal ultimul an de facultate si pana la examenul de licenta pe care il veti da anul acesta este o perioada in care nu ati frecventat cursurile.
- Luati legatura si cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru mame claudiu_783 claudiu_783 Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indeminzatia pt mama, in conditiile in care in ultimele 12 luni inaintea nasterii a avut 2 luni de intrerupere a ... (vezi toată discuția)