avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pentru mame
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pentru mame

Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indeminzatia pt mama, in conditiile in care in ultimele 12 luni inaintea nasterii a avut 2 luni de intrerupere a activitatii (2 luni in care nu a platit contributiile la buget, intrucat nu a realizat venituri) si daca exista vreo varianta prin care poate remedia aceasta situatie (sa plateasca contributiile pt acea perioada, sau vreo alta varianta). Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: claudiu_783 , utilizator 18:53, 8 Septembrie 2011
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) nu este conditionata de plata contributiilor ci numai de existenta veniturilor profesionale impozabile in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
2. Sunt acceptate si perioade asimilate: eleva, studenta la zi, concediu medical, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.
2. Ce statut aveati in acele 2 luni? Ati stat pur si simplu acasa?
din pacate viitoarea mama nu a avut nici un statut. A stat pur si simplu acasa pentru a trece de oboseala fizica si psihica, cauzata de faptul ca timp de 6-7 saptamani , inaintea acestei intreruperi de activitate, lucra 12-15 ore pe zi
Variante exista pentru a acoperi acea perioada lipsa in care nu face dovada realizarii de venituri supuse impozitului pe venit ... insa exista si riscuri de sanctionare.
Buna ziua,

Revin cu noi informatii in speranta ca voi primi informatiile dorite. Asadar se pare ca in perioada intreruperii activitatii (15 mai - 11 iulie 2011), ca si acum de altfel, viitoarea mamica urma studii de masterat care urmeaza sa se finalizeze in iunie-iulie 2012. Nu stiu daca este relevant, insa data probabila a nasterii este 25 martie 2012
Perioada de 12 luni poate fi constituita si din din perioadele in care persoanele :
....
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
......

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru mamica eleva IONESCU_LAURA IONESCU_LAURA buna ziua dak sunt eleva l curs de zi pot beneficia de indemnizatie pt crestere copil? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ionela14 ionela14 Buna ziua , sunt insarcinata in 4 saptamani si peste aproximativ 2 saptamani urmeaza sa sustin examenul de licenta pe care insa trebuia sa il dau anul trecut ... (vezi toată discuția)