Buna ziua !
Cum legile se tot modofica de la o zi la alta, am si eu urmatoarea intrebare ca sa fiu sigur si sa nu fac vreo gresesala: Care este termenul de introducere a unei actiuni in contenciosul administrativ dupa primirea raspunsului la plangerea prealabila ce a fost solutionata de autoritatea ierarhic superioara? ...Din ce am gasit pe internet am inteles ca este de 6 luni.
Este corect asa sau este doar de 30 de zile ? Am mai gasit undeva scris ca este de 15 zile... Care este pana la urma termenul legal?
in primul rand scrie pe raspunsul pe acre l-ai primit la plangerea ta. in al doilea rand termenele difera in functie de mataria la care se aplica pot fi de 15, 30 sau chiar 6 luni
Nu scrie nici un termen pe raspunsul la plangerea prealabila care am facuto.
Am facut o cerere catre o institutie publica care nu mi-a dat curs cererii mele, considerand ca nu sunt indreptatit la ceea ce am cerut. Apoi m-am adresat autoritatii ierarhic superioare institutiei respective, facand in acest sens o plangere prealabila asa cum cere legea contenciosului administrativ. Autoritatea ierarhic superioara a recunoscut ca exista o problema insa a refuzat sa-mi dea curs cererii invocand faptul ca legea este de vina pentru problema care o am, iar ei cat si institutia parata nu pot sa faca nimic. Eu sunt de alta parere, considerand ca au interpretat acestia legea incorect iar acum doresc sa ma adresez instantei de contencios administrativ si nu stiu exact cat timp am la dispozitie sa fac acest lucru.
Daca ar fi un termen de 6 luni ar fi perfect. Insa daca este de doar 15 zile?
Ca materie ce sa va spun?... Am cerut modificarea unei decizii de salarizare.
Art. 11 din Legea nr.554/2004:
Termenul de introducere a acţiunii
(1)Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a)data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă;
....
(2)Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusă şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data comunicării actului, data luării la cunoştinţă, data introducerii cererii sau data încheierii procesului-verbal de conciliere, după caz.
...
Buna ziua.
Revin cu o intrebare. Exista institutia APIA centrul judetean Brasov. O persoana face o cerere catre aceasta institutie si este lezata. Doreste sa se adreseze instantei de contencios administrativ. Plangerea prealabila prevazuta in lege catre cine trebuie sa o faca? Catre APIA Bucuresti sau ANFP?
Precizez ca ordonatorul principal de credite se afla la Bucuresti.
Va multumesc !
Plangere prealabila
geo-vem
In conditiile in care am facut plangere prealabila conf. Legii nr. 554/2004 art.7 autoritatii ierarhic superioara, cine va da raspunsul ,cel caruia iam facut ... (vezi toată discuția)